Днес Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри отпускането

...
Днес Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри отпускането
Коментари Харесай

Решение на Изпълнителния съвет на МВФ за спешна финансова помощ за Украйна

Днес Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) утвърди отпущането на 1,4 милиарда щатски $ (1 005,9 млн. специфични права на тираж) в границите на за посрещане на незабавните финансови потребности на страната и намаляване на икономическите последствия от войната.

Изпълнителният съвет изрази мощната си поддръжка за украинския народ.

Войната в Украйна води до трагични човешки жертви и премеждия. Макар че вероятностите са обект на изключителна неустановеност, икономическите последствия към този момент са извънредно съществени, като единствено заа редица обекти на основната инфраструктура на Украйна понасят съществени провали. Това заплащане в границите на ИБФ, равностойно на 50 % от квотата на Украйна в МВФ, ще помогне за посрещане на незабавните потребности на платежния баланс, произлизащи от последствията от продължаващата война, и ще обезпечи сериозна поддръжка в кратковременен проект, като в същото време ще играе ролята на катализатор за финансиране от други сътрудници.

Украинските управляващи анулираха стендбай съглашението и показаха желанието си да работят с МВФ за правене на подобаваща икономическа стратегия, ориентирана към възобновяване и напредък, когато изискванията разрешат това. Властите имат намерение да продължат да се съветват тясно със чиновниците на Фонда в подтекста на продължаващите старания за създаването и използването на ефикасни ограничения за намаляване на рецесията.

След разискването в Изпълнителния съвет госпожа Кристалина Георгиева, ръководещ шеф и ръководител, направи следното изказване:

„ Руската военна инвазия в Украйна е причина за огромна филантропична и икономическа рецесия. Трагичната загуба на човешки живот, големите бежански потоци и широкомащабните провали за инфраструктурата и индустриалния потенциал предизвикват тежко човешко страдалчество и ще доведат до дълбока криза през тази година. Нуждите от финансиране са големи, незабавни и могат да набъбнат доста в хода на войната.

Фондът и ще продължи да работи в режим на тясно съдействие с украинските управляващи. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР