Днес голяма част от жилищните сгради имат централно или локално

...
Днес голяма част от жилищните сгради имат централно или локално
Коментари Харесай

Защо е вредно да спим на пуснато парно

Днес огромна част от жилищните здания имат централно или локално отопление. Това доста улеснява живота на хората и най-много носи топлота в домовете ни. Въпреки това, радиаторите могат да ви накарат да се чувствате зле .

Според санитарните стандарти оптималната температура за човешкото тяло е 20-22 градуса .

А в спалнята температурата не би трябвало да надвишава 16 градуса.

Ако радиаторите се нагреят прекалено много, то в стаята може да стане доста топло - 23-26 градуса. Тогава хората, които са в помещението, евентуално ще усещат непрекъсната унесеност и отмалялост, терморегулацията им ще бъде нарушена, а успеваемостта и издръжливостта им по време на физически натоварвания ще намалее .

Освен това прекалено горещите радиатори изсушават въздуха . Влажността се смята за идеална в диапазона от 45-55%, а при работещо парно този индикатор постоянно не надвишава 25%. Ето за какво специалистите поучават да овлажнявате въздуха в пространствата . В такива случаи купичка с вода или аквариум с рибки ще ви оказват помощ, само че най-добре да употребявате специфичните уреди за навлажняване.

Така, че безспорно спането в непосредствена непосредственост до парно е нездравословно за организма. Първо, температурата на въздуха наоколо до отоплителните уреди е по-висока, в сравнение с в цялата стая. Според лекарите температурата над 22-23 градуса се отразява отрицателно на сърдечно-съдовата система, като натоварва в допълнение и изцяло излишно сърцето . Затова лекарите поучават, хората със сърдечни проблеми да понижат температурата в спалнята си и да не поставят леглата си покрай уредите за отопление.

Пресушаването на въздуха от радиатори е неприятно следствие за положението на епидермиса и лигавиците.

Кожата става суха, стартира да се лющи и губи своята разтегливост.

А това способства за преждевременната поява на бръчки по лицето. Лигавицата на носа също страда . Ако е прекомерно суха, тя не улавя вируси и бактерии, влизащи през ноздрите. А това от своя страна води до чести настинки и други респираторни болести.



Ето за какво специалистите предлагат да поставите леглото си допустимо най-далеч от радиаторите. Или най-малко дистанцията сред леглото и радиатора не би трябвало да бъде по-малко от един метър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР