Днес гледат мерките на трима надзиратели от Варненския затвор, които

...
Днес гледат мерките на трима надзиратели от Варненския затвор, които
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Гледат мерките на задържаните варненски надзиратели!

Днес гледат ограниченията на трима надзиратели от Варненския затвор, които бяха арестувани след акция поради това, че против пари пускали в отпуск автокрадец. Надзирателите бяха арестувани за 72 часа, само че прокуратурата разгласи, че ще изиска те да останат за непрекъснато зад решетките, осведоми Дарик.

Трите длъжностни лица от надзирателския състав на Варненския затвор бяха арестувани с разпореждане на Окръжната прокуратура във Варна, откакто им били упрекнати за закононарушение по чл.282, ал.1 от Наказателен кодекс. Обвиненията против тях са нарушение на служебните отговорности за да набират за другиго полза, от което са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

Със започнатото досъдебно произвеждане бяха открити 6 случая за времето от 31 май до 18 юли т.г., в които длъжностните лица от Варненския затвор са освобождавали нерегламентирано лишен от независимост, като са му разрешавали да напуща територията на затворническото общежитие.

Затворникът изтърпява наказване отнемане от независимост за период 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския боен съд за присъединяване в проведена незаконна група, профилирана в обири на коли. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР