Днес ГЕРБ трябваше да се срещнат с “Продължаваме Промяната, “Възраждане

...
Днес ГЕРБ трябваше да се срещнат с “Продължаваме Промяната, “Възраждане
Коментари Харесай

Цари разбирателство: Ще се прегърнат ли ГЕРБ и ДПС? frognews.bg

Днес ГЕРБ трябваше да се срещнат с “Продължаваме Промяната ”, “Възраждане ” и Движение за права и свободи. Политическа партия и партията на Костадин Костадинов отхвърлиха документално, само че Движение за права и свободи отидоха на диалозите за търсене на поддръжка. 

 

" Бихме желали да ви поздравим с тази отговорност, която поемате в тази сериозна за страната обстановка. Бегъл взор върху вашата биография приказва, че нямате потребност от партийно-политическите противоборства, които се постановиха в нашата страна. На политическия терен би трябвало да се търси нормалността. За нас това не е непозната тематика. Нормалността за нас минава през разговора. За да има кабинет, за Движение за права и свободи нормалността е аксиома, само че с изключение на аксиомите, оттова нататък би трябвало да търсим и формулите. Затова за нас е доста значим детайл и програмата - цели, цели, в това число и професионалния състав на кабинета ", съобщи Карадайъ пред проф. Габровски, Десислава Атанасова и Томислав Дончев. 

 

Кандидатурата на Габровски е афиширана от ГЕРБ като “надпартийна ” и “независима ”. Формации обаче към този момент избягаха от каквато и да било поддръжка за държавно управление. От Българска социалистическа партия са безапелационни, че няма да поддържат кабинет с мандат на ГЕРБ. Същото обявиха и от Демократична България, само че показаха, че ще работят с Борисовата партия, в случай че сформира държавно управление. “Български напредък ” се оповестиха за диалогичност, само че и показаха подготвеност за работа с третия мандат.

 

От Движение за права и свободи обаче показват топли връзки и са подготвени за по този начин нареченото “програмно държавно управление ”. Много страни са срещу такава формула, главно тъй като по този метод се размива отговорността. 

 

Габровски уточни, че за момента не може да оповести персоналния състав на проектокабинета на ГЕРБ, само че даде обещание, че в него влизат специалисти, надалеч от политическия живот. Очерта и целите си - законите по Плана за възобновяване и резистентност, Шенген, еврозоната, битката с корупцията.

 

Освен това Габровски видя като жест диалозите с Движение за права и свободи, които “отварят вратите за разговор ”. И от Движение за права и свободи дадоха поръчка, че са подготвени за диалози. 

 

Всичко това се случва на фона на обвиняванията за по този начин наречената “хартиена коалиция ” - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха в поддръжка на измененията в “Изборния кодекс ”, с които хартиената бюлетина се връща. От ГЕРБ пък упрекнаха Българска социалистическа партия, Политическа партия, “Възраждане ” и “Български напредък ” в нова коалиция - “Лукойл ”. Борисов похвали на брифинг същинските евроатлантици - ход, с който продължи охажването на Демократична България, само че и легитимира Движение за права и свободи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР