Днес футболните фенове отново имат сериозен избор от мачове, на

...
Днес футболните фенове отново имат сериозен избор от мачове, на
Коментари Харесай

В Загреб: Динамо ще пречупи АЕК

Днес футболните почитатели още веднъж имат сериозен избор от мачове, на които да се насладят.

Освен реваншите от квалификациите за Шампионска лига, както и първата среща сред Динамо (Загреб) и АЕК (Атина), ще се проведат и последните 2 дуела от 5-ия кръг на българската Втора професионална лига.

ДНЕС, 18:30 ЧАСА, БЕЛАСИЦА – МАРЕК

Дербито на Югозапада се завръща в професионалния ни футбол за първи път от сезон 2007/08, когато двата тима се подвизаваха в елита. Сега обаче те се срещат на стадион „ Арена Симитли ” във Втора лига и след едвам 4 мача са разделяни от 6 точки. Новакът Марек има 10, след летящ старт с 3 победи и реми, освен това без позволен гол, а в случай че продължи тази наклонност ще заеме второто място във краткотрайното класиране. Беласица пък е едвам на 15-а позиция, откакто взе единствено точка от последните 3 кръга, а в този момент ще бъде без своя осъден треньор Петър Колев. Домакините ще се надяват да продължат положителната традиция в конфликтите с Марек през новия век и да останат със единствено 5 провали в 26-ия конфликт за интервала, като имат още 10 триумфа и също толкоз ремита.

ПРОГНОЗА:    Х

ДНЕС, 21:00 ЧАСА, ДИНАМО (ЗАГРЕБ) – АЕК (АТИНА)

За разлика от всички останали дуели от третия квалификационен кръг на Шампионската лига през днешния ден, този сред Динамо и АЕК не е реванш. Причината – сборичкване сред почитатели, довело до смъртен случай в Гърция, който накара УЕФА да анулира първата среща сред двата тима. Сега Динамо е хазаин и наподобява любимец, защото има повече опит на интернационалната сцена и го сподели в предходния кръг. Тогава хърватите отстраниха с лекост Астана, решавайки всичко още на своя земя – 4:0 на „ Максимир “, а и довършвайки го с 2:0 на „ Астана Арена “. През уикенда Динамо направи нулево реми с Горица, но към този момент набира скорост, защото има 6 публични дуела зад тила си, до момента в който днешният ще е първи за АЕК през новия сезон. Гостите демонстрираха мощни игри в летните контроли и се постановиха безапелационно над тимове като Трабзонспор, Антверпен и Шахтьор (Донецк), само че конфликтът тази вечер няма да има нищо общо с инспекциите.

ПРОГНОЗА:    1

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР