Днес Европейският парламент прие условията от пакета Fit for 55

...
Днес Европейският парламент прие условията от пакета Fit for 55
Коментари Харесай

Европейският парламент гласува за края на новите автомобили с ДВГ в Европа, но не и с убедителна позиция

Днес Европейският парламент одобри изискванията от пакета Fit for 55 за намаляването на CO2 излъчванията при новите леки и лекотоварни коли, като по този метод сложи точка на бъдещето за продажба на новите коли с мотори с вътрешно горене (ДВГ) от 2035 година.

Гласуването за закона, който планува продажбата единствено на нови автомобили- леки и лекотоварни, с нулеви излъчвания, обаче не мина еднопосочно, като крайното гласоподаване бе 340 За, 279 Против и 21 Въздържали се.

Поставят се междинни сроково за намаляването на CO2 излъчванията за 2030 година, като при леките коли тя е 55%, а при лекотоварните 50%.

До 2025 година, Европейска комисия ще показа методология за оценка и ще рапортува данни за излъчванията на CO2 през целия витален цикъл на леки и лекотоварни коли, продавани на пазара на Европейски Съюз, съпроводена от законодателни оферти, при нужда.

До декември 2026-а, Комисията ще следи разликата сред нормите за възможни излъчвания и действителните данни за потреблението на гориво и сила, и ще рапортува по отношение на методология за поправяне на характерните излъчвания на CO2 на производителите, както и ще предложи подобаващи следващи ограничения.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР