Днес Европейската комисия взе решение за редица назначения, свързани с

...
Днес Европейската комисия взе решение за редица назначения, свързани с
Коментари Харесай

Българка начело на Евростат

Днес Европейската комисия взе решение за редица назначения, свързани с нейното висше управническо ниво.
За първи път човек от България ще заеме поста общоприет шеф в Комисията. Това е Мариана Коцева, която ще оглави Евростат. Тя е и първата жена отпред на европейската статистическа работа.

От юли 2012 година тя е заместник-генерален шеф на Евростат в Люксембург. С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт на България, госпожа Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция.

Андрияна Сукова от България ще бъде новият заместник-генерален шеф на генерална дирекция " Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ". Г-жа Сукова работи в генерална дирекция " Заетост " повече от седем години, по-специално в региона на мониторинга и осъществяването на стратегии в границите на Европейския обществен фонд - подготвеност, която ще бъде от решаващо значение за идните договаряния за новата многогодишна финансова рамка, която Комисията ще предложи през май. Като някогашен заместник-министър на земеделието на България и член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева, госпожа Сукова може също да употребява политическия си опит за новата си позиция.

Назначаването на най-хубавите хора на верните позиции ще помогне на Комисията под председателството на Юнкер да реализира забележителен прогрес през 2018/2019 година и по-късно. Днешните назначения включват още четирима нови генерални шефове и четирима заместник-генерални шефове. Те ще усилят доста броя на дамите на тези управителни постове от едвам 11% през 2014 година до 36% в този момент. Това е резултат от уговорката на ръководителя Юнкер да реализира задачата от 40% до 31 октомври 2019 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР