Днес Edna вдъхновяваща дама и повелителка на музикалния вкус от

...
Днес Edna вдъхновяваща дама и повелителка на музикалния вкус от
Коментари Харесай

Вечната красота на българската сцена: честит рожден ден на Катя от „Ритон“

Днес Edna вдъхновяваща дама и повелителка на музикалния усет от десетилетия чества своя рожден ден.

През годините на сполучлива кариера и живот под светлината на прожекторите Катя, която с изключение на да пее, умее да свири и на пиано, е образец за безконечната женска хубост. Нейното магнетично наличие до Здравко е все по този начин мощно на сцената, а огромната ѝ усмивка, нестихващата сила и страхотният жанр я вършат същинско ентусиазъм за доста от нас. 

Катя е родена на 18 март 1958 година Завършва Естрадния отдел на Музикалната академия през 1977 година Докато следва, се среща с бъдещия си брачен партньор и дуетна половинка Здравко Желязков.

В интервала 1977 – 1979 година двамата пеят под името „ Студио 2 “. През 1978 година подписват цивилен брак.





Първите песни за „ Ритон “ написа Любен Цветков, който е началник на студентската група „ Тонус “, в която дебютират. В идващите години Катя и Здравко извършват редица незабравими шлагери и вземат участие в концертни и телевизионни стратегии в Русия, Германска демократична република, Румъния, Чехословакия, Унгария, Югославия, Сирия, Кипър, Гърция. Гордеят се още с награди на най-престижните музикални състезания в България.

През годините дует „ Ритон “ владее сърцата на българската аудитория с безконечни шлагери като „ Джалма “, „ Как си, амиго “, „ Някога, само че не в този момент “, „ Елате ни на посетители “ и доста други.

По случай 66-ия рожден ден на Катя дует " Ритон " през днешния ден ще зарадва своите фенове със специфичния концерт " Елате ни на посетители - на рожден ден " в Зала 1 на НДК.



За спектакъла двамата Катя и Здравко приготвят нови аранжименти на свои емблематични песни, а и ще изпълнят такива, които не са звучали на сцената на НДК до момента. Това споделиха двамата в предаването на кафе преди повече от месец.

Във видеото горе вижте какво още описаха Катя и Здравко през януари в студиото на " На кафе " и кои са занимателните мемоари от шеметната им кариера, за които си спомнят с усмивка и до през днешния ден. 

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР