Днес е вторият ден от президентските избори в Русия, които

...
Днес е вторият ден от президентските избори в Русия, които
Коментари Харесай

Втори ден избори в Русия, всички основни критици на Путин са мъртви, в затвора или в изгнание

Днес е вторият ден от президентските избори в Русия, които ще удължат ръководството на президента Владимир Путин с още шест години.

Официални лица в Москва предизвестиха за недопускане на митинги по време на президентския избор от 15 до 17 март, откакто опозицията прикани за демонстрации против Путин.

Кремъл твърди, че вотът ще покаже, че страната напълно поддържа нападението му против Украйна, а в следените от Русия територии са основани изборни секции.

В навечерието на изборите Киев ускори въздушните си офанзиви против съветските райони, намиращи се директно до общата им граница.

Първият ден от гласуването на президентските избори в Русия мина с арести на минимум девет души за заливане на урни с багра и за палежи.

В Москва видеозапис демонстрира по какъв начин жена възпламенява кабинка за гласоподаване, изпълвайки изборна секция с пушек, а на различен клип жена излива зелена багра в урната за гласоподаване.

Други четирима души в съветските райони Воронеж, Карачаево-Черкезия и Ростов бяха арестувани за сходни действия, а в Санкт Петербург и сибирския район Ханти-Манси дами бяха задържани за мятане на коктейли " Молотов " по изборните секции.

Мъж е арестуван за запалване на фойерверки в изборна секция в уралския град Челябинск, а в окупираната от Русия Южна Украйна е взривено взривно устройство в изборна секция.

Първият ден от вота протече на фона на един от най-ужасяващите въздушни удари, които Русия е нанасяла на Украйна в хода на пълномащабната война. Черноморският град Одеса беше ударен от съветски ракети, което докара до гибелта на 20 души, а повече от 40 бяха ранени.

Изборите в Русия са чисто официални, защото всички съществени критици на Путин са мъртви, в пандиза или в заточение, а управляващите блокираха малцината същински съперници, които се пробваха да вземат участие в избора.

Алексей Навални, най-известният съперник на Путин през последното десетилетие, умря през февруари в арктическа затворническа колония. Той излежаваше 19 години за " екстремизъм " - присъда, която се възприема като отмъщение за акцията му против водача на Кремъл.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР