Днес е Велика сряда.На този ден се припомня за многоценното

...
Днес е Велика сряда.На този ден се припомня за многоценното
Коментари Харесай

На Велика сряда Юда предава Исус

Днес е Велика сряда.
На този ден се напомня за многоценното миро, пролято върху главата на Христос от разкаялата се грешница. Успяла да влезе в дома, дето бил Христос, дамата, носеща алабастрен съд с драгоценно миро, желала да засвидетелства почитта си към Него. В бързината, да не й се пречи на положителното желание, тя счупила съда по-лесно да се разлее мирото.

Някои от апостолите възроптали, че би било по-добре мирото да се продаде, а парите да се раздадат на бедните. Христос обаче споделил да не я смущават, тъй като нуждаещи се има постоянно, а Той няма да е още дълго с апостолите.

На Велика сряда Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил измяната на Христос за 30 сребърника.

Велика сряда ни напомня за една жена, разкаяла се развратница, която изляла скъпоценен елей върху Господа в дома на Симон прокажени. С това тя го помазала за заравяне, приживе го оплаквала и умила нозете му.

Народната традиция повелява на днешния ден да се бере здравец, който децата раздават за здраве на Разпети петък. Не се прави никаква домакинска работа, а в случай че някой наруши това предписание се има вяра, че умеенето му ще се отнеме.

Днес завършва и огромното великденско почистване в къщата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР