Днес е официалният старт на летния сезон. От днес се

...
Днес е официалният старт на летния сезон. От днес се
Коментари Харесай

Официален старт на летния сезон у нас

Днес е формалният старт на летния сезон. От през днешния ден се трансформират и разпоредбите за влизане в България. В един от хотелите по морето гостите се хранят ол инклузив, като храната се сервира от личния състав, т.е. те нямат директен контакт и това е една от ограниченията за сигурност. Там туристите са 75% от България и единствено 15% от Румъния.

Според новите правила за влизане в България се изисква документ за имунизация, негативен тест или документ за изкаран COVID-19. За изкаралите COVID-19 документът се признава, в случай че са минали не повече от 6 месеца от заразяването.

Според туристическия отрасъл обаче, разпоредбите са закъснели.

Караваните и бунгалата се радват на огромен интерес поради изолацията на почиващите.

" Постоянно дезинфекцираме, както бунгалата, по този начин и санитарните пространства ", изясни Елена Пинелова, шеф на къмпинг в Созопол.

В Слънчев бряг множеството хотели няма да отворят, защото разчитат главно на чартърни полети. Според сектора липсва реклама в европейските страни.

" Те не знаят, че хората, с които те ще се сблъскват, ще бъдат главно личен състав, който ще бъде ваксиниран ", сподели хотелиерът Малина Стратиева.

На добра претовареност се радват единствено един-два от огромните хотели, съумели да привлекат главно български туристи.

" Задължителните проби, входящи и изходящи, оскъпяват извънредно доста почивката на едно семейство, поради това всеобщо бяха анулациите от страна на румънските клиенти през последните седмици ", изясни туроператорът Венцислав Танчев.

Балчик също е извънредно запустял. Румънците към момента ги няма.

" До последно не знаехме ние, като страна хазаин, каква информация да даваме на нашите посетители, по какъв начин да пътуват, по какъв начин да минат границата, безвредно ли е за тях. Просто всичко доста закъсня, никаква адекватност и безхаберие бих споделила ", разяснява Десислава Кирякова, шеф на хотел в Балчик.

В Албена порти отвориха единствено два хотела. Семейството на Симона Панчу са платили по 70 евро на човек за проби.

" Направихме си PCR, нищо, че сме имунизирани. Най-доброто е, че откакто се върнем няма да бъдем под карантина ", сподели Симона Панчу от Букурещ.

" Смятаме доникъде на месец юни 70% от хората, които работят за нас, да са имунизирани ", заяви Маргарита Тодорова, зам.-директор на комплекс „ Албена “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР