Днес е ден на национален траур в памет на жертвите

...
Днес е ден на национален траур в памет на жертвите
Коментари Харесай

Днес е ден на национален траур

Днес е ден на народен печал в памет на жертвите от автобусната злополука край Своге Снимка: Sxc.hu Днес е народен ден на печал в памет на жертвите от злополуката край Своге, в събота. Тогава рейс с хора прибиращи се от екскурзия излезе от пътя и падна от 20 метра височина.

Загинаха 16 души, а 21 бяха ранени. Някои от ранените не престават да са в тежко положение, като са настанени в лечебни заведения в София.

Повечето от починалите са от софийското село Световрачене. Сред тях е и момче на 13 години. Хората са се прибирали от екскурзия в манастира " Седемте престола ". На един от завоите лидерът губи надзор над рейса, удря леко четири автомобила, блъска се в мантинелата и пада в дерето до пътя. Вчера прокуратурата разгласи, че работи по три съществени посоки в следствието - положението на пътя, дейностите на водача и отговорностите на транспортната компания.

Днес би трябвало да стане ясно дали ще има съответни обвинявания за нещастието край Своге.

Пак през днешния ден в църквата " Св. Безсребърници Козма и Дамян " в село Световрачане през днешния ден ще бъде отслужена заупокойна литургия в памет на жертвите и молебен за изцелението на потърпевшите от тежката злополука. От това село са 15 от 16-те жертви на нещастието.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР