Днес е чудесен ден за частната космонавтика! Вече има нова

...
Днес е чудесен ден за частната космонавтика! Вече има нова
Коментари Харесай

Блу Ориджин изстреля кораб в близкия космос!

Днес е превъзходен ден за частната космонавтика! Вече има нова частна компания, която има дарба да изстрелва галактически кораби, и това е Блу Ориджин – галактическата корпорация, основана от създателя на Амазон Джеф Безос.

Вчера ракетата “Ню Шепард ” е изхвърчала сполучливо и е извела галактически транспортен съд на височина близо 94 километра! Корабът се е разделил от ракетата сполучливо и след полета си кацнал наред. Тъй като това е първи полет, той бе безпилотен, само че от Блу Ориджин са сигурни, че в случай че на борда е имало астронавти, те са щели да се насладят на отлично галактическо странствуване.

Не всичко е минало по проект, за жалост завръщането на ракетата-носител на Земята не е било сполучливо заради повреда в хидравликата. Но екипът твърди, че към този момент се работи по нова хидравлика и че напълно скоро ще има нов полет!

Снимки и видео от полета са качени на този уеб адрес: https://www.blueorigin.com/news/multimedia/images-and-videos-from-our-first-flight

“Ню Шепард ” е предопределена да извежда в суборбиталното галактическо пространство три или повече астронавти, като точният брой зависи и от потребния товар на борда – астронавтите могат да са повече от трима ако няма доста други научни принадлежности. Блу Ориджин желае да изстрелва както хора, по този начин и научни товари.

Така Блу Ориджин се явява съперник на Върджин Галактик, компанията на Ричард Брансън. Частната космонавтика се развива – колкото повече, толкоз по-добре. Никой не вярваше, че Блу Ориджин са стигнали толкоз надалеч. Тази компания, за разлика от СпейсЕкс на Елон Мъск, предпочиташе да създава корабите си в загадка и да не разгласява информация досега, в който не са подготвени за полет. Очевидно обаче от Блу Ориджин са съумели да реализират триумф освен това първо изстрелване.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР