Днес Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разгледа казуса от първия

...
Днес Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разгледа казуса от първия
Коментари Харесай

Левски днес ще разбере поредното си наказание от УЕФА

Днес Дисциплинарната комисия към УЕФА ще прегледа проблема от първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа сред Левски и Ружомберок. В Словакия " сините " победиха с 2:0.

Те имаха сериозна агитка, само че поради държанието на част от почитателите клубът е застрашен от нова тежка глоба от евроцентралата. Причината е, че от български почитатели е бил " повдигнат байрак със неразрешен знак ".

Заради това бе повдигнато обвиняване на клуба по член 14 от Дисциплинарния устав на европейската централа. По него се глобяват всички знаци, които приканват за дискриминация въз основата на цвят на кожата, раса, вяра, принадлежност към етническа група, пол и полова ориентировка. На знамето на синята агитка е имало череп над кръстосани кости.

Наказанията, които грозят клубовете, са отчасти или цялостно затваряне на стадиона и санкция от 50 хиляди евро. Левски обаче към този момент е наказван за сходни прегрешения и това е рецидив за клуба.

В момента " сините " изтърпяват глоба от 2 мача при закрити порти (реваншът против Ружомберок бе без аудитория, по този начин ще е и против АЕК Ларнака) поради действията на почитатели в дуелите против Вадуц от предишния сезон в Лига Европа. Затова и на " Герена " се притесняват, че могат да отнесат грубо наказване.

Поради боязън от нови произшествия от клуба анулираха слагането на видеостена пред стадиона за конфликта с Ружомберок в София, написа " Тема Спорт ".
 АЕК - Левски поверен на португалец
АЕК - Левски поверен на португалец

Мартинш дебютира на европейската сцена с мач на различен български тим - Литекс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР