Днес Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград, г-жа Мария Захова,

...
Днес Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград, г-жа Мария Захова,
Коментари Харесай

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Днес Директорът на Областна дирекция,,Земеделие “ Благоевград, госпожа Мария Захова, посрещна специалисти от Министерство на земеделието, горите и развиването на селските региони на Косово, Отдел за спомагателни услуги и общински осведомителни и консултантски центрове,Косовски аграрни институт, Агенция за развиване на селските региони и Център за развиване на Косово (неправителствена организация).

Визитата бе проведена за обмяна на институционален опит, способи за кандидатстване, подкрепяне и финансиране на земеделските производители, условия за допустимост, бизнес проекти,добри практики и препоръки.На срещата взеха присъединяване основния секретар на ОДЗ Благоевград госпожа Светлана Христова, шеф на основна дирекция,,Аграрно развиване “ господин Божидар Йосифов и шеф дирекция,,Административно-правна и финансово-стопанска “ господин Владимир Хаджийски. Дискусията касаеше периоди по оперативни стратегии,регистри, нужни за активността наМинистерство наземеделието, ОДЗ и ОСЗ,дейности за информиране на земеделските стопани за опциите за кандидатстване, инспекции и реализиране на надзор.

Пред специалистите от институциите в Република Косово бе показана презентация на тематика,,Стартова помощ за развиването на дребните стопанства “ от г-нСтилиян Рупов, специалист в Национална работа за препоръки в земеделието, териториален офис Благоевград.

На отправена покана за аудиенция в Република Косово, госпожа Мария Захова отговори:,,С огромно наслаждение. Вярвам, че ще се срещнем още веднъж. Благодаря Ви, че посетихте Благоевград! Винаги сте добре пристигнали! До нови срещи. Надявам се срещата ни през днешния ден да е била ползотворна. “

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР