Днес Демократична България“ и Продължаваме промяната“ депозираме предложение за съставяне

...
Днес Демократична България“ и Продължаваме промяната“ депозираме предложение за съставяне
Коментари Харесай

ДБ и ПП създават временна комисия по казуса с Пловдивския панаир

Днес „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ депозираме предложение за сформиране на времена комисия, която да откри всички обстоятелства и условия от 2016 година до през днешния ден по отношение на харизването на Пловдивския панаир на почетния консул на Руската федерация.
Това разгласи депутатът от Демократична България Йордан Иванов на трибунка в Народното събрание.
Ние няма да се откажем от тази борба. Ще разгледаме всички условия към решението от 2016 година страната да се откаже от акциите.

Ще разгледаме дейностите на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров и общинските препоръки на Пловдив и Варна за това какво се случи с Пловдивския панаир.

На краткотрайната комисия, за която имаме вяра, че ще мине, ще поканим Бойко Борисов и  Георги Гергов.
Двамата да седнат един до различен и да опишат всички условия към харизването на Пловдивския панаир, изясни Иванов.
По думите му ще бъдат подхванати дейности за инспекция – дали е реализиран напън върху общински съветници от Варна и Пловдив за даването на 350 дка в съвсем централна градска част на р. Марица да отидат в ръцете на частник и да бъдат достроени.

В проблема с Пловдивския панаир е доста вижда разлика сред говоренето за битка с корупцията, битка с съветското въздействие, евроатлантизма – от една страна.
От друга страна са дейностите в тази посока. Виждаме поръчките на ГЕРБ да се борят с корупцията, да се сплотяват по евроатлантическа линия.
Когато става дума да се подхващат съответни дейности виждаме проблема с Пловдивския панаир. Как той последователно отива в почетния съветски консул Георги Гергов. Това е резултат от многогодишни старания, почнали от 2006 година и буйно развили се през идващите години, с цел да стигнем до окончателното прекосяване на панаира у Гергов. Това разяснява депутатът от „ Продължаваме промяната “ Никола Минчев. 

Във краткотрайната комисия ще извикаме и министъра на културата Велислав Минеков, с цел да забележим какви стъпки могат да се създадат, с цел да може панаирът да бъде разгласен за монумент на културата. Това е допустима стъпка, посредством която да бъде предотвратено следващо застрояване. Пловдивският панаир направи 30 години предходната година. Наш дълг е Пловдивският панаир да продължи да бъде знак на Пловдив, както до момента, акцентира Минчев. 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР