Днес Dacia представи пред света прототипът на новата и първа

...
Днес Dacia представи пред света прототипът на новата и първа
Коментари Харесай

SANDRIDER: Състезателната офроуд инициатива на DACIA

Днес Dacia показа пред света прототипът на новата и първа по рода си за марката офроуд спортна кола, с която компанията ще взе участие в именитото рали Дакар, както и в World Rally-Raid Championship от идната година.

Прототипът SANDRIDER, създаден взаимно с Prodrive, е въодушевен от впечатляващата концептуална разработка и при завършването на развойната си стратегия ще бъде хомологиран като спортен автомобил в новата Ultimate T1+ категория, като ще употребява и синтетично гориво, създадено от Aramco.

Пред Dacia и Sandrider следва извънредно сериозна развойна и тестова стратегия, която ще се организира в няколко страни, а спортният дебют на автомобила се чака да бъде още през тази година по време на Rallye du Maroc (5-11 октомври).

Официалното първо присъединяване на Dacia Sandrider обаче ще бъде на идващото издание на рали Дакар през януари 2025 година, като на старта му ще застане тим с три спортни машини с водачи Себастиан Льоб, Кристина Фереро и Насер Ал-Атия



SANDRIDER, който идва с голям брой хитроумни конструкционни решения, включително особено антиотразяващо цветово осъществяване, термично изолиращи карбонови детайли, специфични магнитни планки за гайките на джантите и модулно предно табло, е с съществени габарити дължина 4140 мм, широчина 2290 мм и височина от 1810 мм, а междуосието му е 3 метра.

Задвижващият елемент е трилитров, V-образен, шестцилиндров с оптималната мощ от 360 конски сили и оптимален въртящ миг от 539 Нм. Задвижващи са и четирите колела, а предавателната кутия е 6-степенна секвенционална.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР