Днес Continental представи своята най-устойчива серия гуми до момента –

...
Днес Continental представи своята най-устойчива серия гуми до момента –
Коментари Харесай

Continental е първият производител, който пуска на пазара серия гуми с много висок дял на устойчиви материали

Днес Continental показа своята най-устойчива серия гуми досега – UltraContact NXT. С до 65 % възобновими и рециклирани материали и документ по метода за всеобщ баланс, те съчетават удивително висок дял устойчиви материали с оптималната сигурност и положително показване на пътя. Continental е първият производител, който пуска в серийно произвеждане гуми по едно и също време с висок дял устойчиви материали и оптимално положително показване според етикета за гуми на Европейски Съюз. Всички 19 размера в продажба ще носят най-високия рейтинг („ А “) според етикета за гуми на Европейски Съюз за противодействие при търкаляне, прекъсване на мокра настилка и външен звук. UltraContact NXT ще бъдат налични за търговците на гуми в Европа още този юли.

„ В Continental сигурността, успеваемостта и устойчивостта вървят ръка за ръка. С UltraContact NXT ние съумяваме да реализираме нашите амбициозни цели за резистентност. Тази разработка съставлява забележителен скок напред и показва нашето софтуерно водачество, а също и мощния ни ангажимент както към устойчивостта, по този начин и към сигурността, “ споделя Фердинанд Хойос, началник на бизнес подразделението за промяна на гуми за район ЕМЕА (Европа, Близък Изток, Африка). Той прибавя: „ С впечатляващото си показване UltraContact NXT издигат устойчивостта на идващото равнище. “

В взаимозависимост от размера, гумите UltraContact NXT са направени с до 65 % възобновими и рециклирани материали със документ по метода за всеобщ баланс. Възобновяемите материали доближават до 32 %. Съдържанието на рециклируемите материали е до пет %. Освен това Continental употребява до 28 % материали от био, био-циклични и/или циклични първични материали, сертифицирани по ISCC PLUS в сходство с метода за всеобщия баланс.

Възобновяемите материали включват силициев диоксид на биологична основа, създадени от селскостопански боклуци. Възобновяемите материали съставляват до 32 % от гумите UltraContact NXT. Това включва смоли на основата на остатъчни материали от хартиената и дървообработващата индустрия. В състава на гумите смолите оказват помощ на каучуковите смеси с висока еластичност да подобрят сцеплението на материала. Ultra Contact NXT съдържат силикати от останки от оризови люспи. Оризовите люспи са селскостопански отпадъчен артикул, който може да бъде модифициран в силициев диоксид посредством нов, по-енергоефективен развой. Силициевият диоксид оказва помощ за усъвършенстването на характерности като сцепление, противодействие при търкаляне и експлоатационен живот на гумите. Както във всяка гума, естественият каучук е основен материал и за UltraContact NXT. Той остава незаместим, като обезпечава оптимално показване на гумите заради нарасналото си равнище на издръжливост и устойчивост.

Логото „ Съдържа рециклирани материали “ акцентира потреблението на рециклирани материали
Специалното лого „ съдържа рециклирани материали “ на страничния ръб на UltraContact NXT акцентира потреблението на рециклирани материали в тази серия гуми. Делът на рециклираните материали доближава до пет %. Включва рециклиран каучуков материал, който идва от механично модифицирани на излезли от приложимост гуми. В допълнение Continental употребява в UltraContact NXT и рециклирана стомана. Известната към този момент новаторска технология ContiRe.Tex е приложена и при UltraContact NXT. Тя генерира високоефективни полиестерни нишки, употребявани за укрепване на каркаса на гумите, от рециклирани бутилки от PET пластмаса, които другояче биха попаднали в инсинератори или депа за боклуци. Благодарение на технологията ContiRe.Tex, Continental създаде по-енергийно ефикасна и екологична опция, която дава опция за преработване на сред девет и петнадесет пластмасови бутилки за всяка гума, според от размера на гумата. Continental се стреми към напълно кръгови интервенции в производството на гуми най-късно до 2050 година

Материалите със документ по метода за всеобщ баланс включват резистентен синтетичен каучук и механически въглерод. За UltraContact NXT Continental употребява до 28 % материали със документ ISCC PLUS по метода за всеобщ баланс. Това са: резистентен синтетичен каучук и механически въглерод, създадени от биологични, био-циклични и/или циклични първични материали. Синтетичният каучук е съставна част от главно значение за представянето на актуалните гуми за пътнически коли, защото свойствата му могат да бъдат проектирани по отношение на неговото приложение. Техническият въглерод се употребява в каучуковите смеси за усъвършенстване на стабилността, здравината и издръжливостта на гумите. Механизмът за сертификация по метова за всеобщ баланс ISCC PLUS обезпечава бистрота и отчетност по цялата верига на доставки посредством следене на произхода и характерностите на суровините, инспекция на сходството с критериите за резистентност и узаконяване на крайния артикул.

Систематичен преход към по-голяма резистентност
Continental работи неуморно за развиването на новаторски технологии и устойчиви артикули и услуги по цялата си верига за основаване на стойност - от снабдяването с устойчиви материали до преработването на излезли от приложимост гуми. До 2030 година производителят на премиум гуми цели да има над 40% възобновими и рециклирани съставни елементи във всички свои новопроизведени гуми. Continental продължава устрема си към 100 % устойчиви материали във всички свои артикули от гуми най-късно до 2050 година UltraContact NXT е значима стъпка за осъществяване на тези амбициозни цели за резистентност и за превръщането на Continental в най-прогресивния производител на гуми, както е заложено в стратегическата му стратегия Vision 2030.

Предлага се за разнообразни модели коли с всички типове задвижване
UltraContact NXT са продължение на сполучливата серия UltraContact, която беше пусната на пазара от Continental през 2022 година 19-те размера надлежно ще заменят съществуващите вариации на UltraContact. Continental ще вкара последователно UltraContact NXT в Европа. Първите размери ще бъдат налични за търговците на гуми в Европа още този юли. UltraContact NXT са проектирани както за електрически мотори, по този начин и за мотори с вътрешно горене, като оферират най-високата успеваемост на EPREL етикета и най-благоприятен пробег. Най-устойчивата досега серия гуми от Continental надлежно носи логото за съгласуемост с електрически коли (EV Compatible) и ще се предлага за разнообразни известни транспортни средства като Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Golf 8, Audi A3 и доста други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР