Днес, членовете на ЕП в Комисията по транспорт и туризъм

...
Днес, членовете на ЕП в Комисията по транспорт и туризъм
Коментари Харесай

Задават ли се електрически мегакамиони и автобуси по пътищата на Европа

Днес, членовете на Екологичен потенциал в Комисията по превоз и туризъм одобриха позиция по отношение на преразглеждането на разпоредбите за тежестта и размерите на автомобилния превоз, цел на които е постигането на по-екологичен товарен превоз. Гласуването е завършило с 26 гласа " за ", 11 " срещу " и един " въздържал се ", като то планува проверка на разпоредбите във връзка с тежестта и дължината на товарните камиони и рейсове, които имат право да правят интернационален превоз.

Членовете на Екологичен потенциал в Комисията по превоз и туризъм желаят да усилят оптималното тегло и дължина на тежкотоварните камиони с нулеви нездравословни излъчвания с четири тона, с цел да се компенсира пространството и тежестта, което е належащо за консолидираното на батериите или водородните кафези, които да подсигуряват тяхното придвижване в напълно електрически режим. В същото време, съгласно изказването на транспортната комисия ще бъде реализиран и спомагателен товарен потенциал, което би понижило броя на курсовете, както и на пътуванията при рейсовете.

Според членовете на Екологичен потенциал, горното би могло да се преглежда и като тласък за транспортната промишленост, който да й помогне в процеса по прекосяването на по-екологично виновни машини.

" За да се усъвършенства сигурността на пътя и да се помогне на участниците в придвижването да разпознават мега камиони или други извънгабаритни транспортни средства, да вземем за пример преди изпреварване, евродепутатите оферират основаването на етикет на Европейски Съюз за дължината на такива транспортни средства ", се споделя в изказването. " Освен това Комисията следва да сътвори уеб портал с информация за използваните ограничавания на тежестта и дължината във всяка страна от Европейски Съюз и кои пътища са предопределени за мегакамиони ".

Следващата стъпка по утвърждението на черновата на новата самодейност планува гласоподаване от всички членове на Екологичен потенциал, като това се чака да се случи през идващия месец.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР