Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител

...
Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител
Коментари Харесай

Пеевски: Руският посланик назидава и разпорежда в имперски стил, няма да останем безучастни

Днес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна – съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда, декларира ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестиха от партията.

Като политици не можем да останем безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години.

Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министъра на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „ Св. Николай Мирликийски – Чудотворец “ е българска. Единствено като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес.

Отново подсещаме, че няма да допуснем про-Путин сътрудници да заключват български православни храмове. Църквата е на миряните, на българските християни.

В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и заплашват демокрацията.

Още един път настояваме Народното събрание с огромно болшинство да отнеме дерогацията на „ Лукойл “, тъй като това единствено ощетява българските жители и бизнеси и финансира войната в Украйна.

Отношението на парламентарните партии към тези въпроси ще е тест за тяхната ценностна ориентировка – евроатлантизма или пропутинизма.

Ние от Движение за права и свободи постоянно сме отстоявали праволинейно евроатлантизма на България, показва още Пеевски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР