Днес бяха представени строителните дейности, извършвани по проект Развитие на

...
Днес бяха представени строителните дейности, извършвани по проект Развитие на
Коментари Харесай

В учебния център ГДПБЗН в Монтана бяха представени дейностите по проект за доизграждане на тренировъчната и кабинетната му база

Днес бяха показани строителните действия, осъществявани по план „ Развитие на Учебен център – Монтана, за образование на способените органи за отбрана на европейската сериозна инфраструктура и  химическа, биологична, радиационна и нуклеарна отбрана ”.

Проектът с бенефициент Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” се финансира по Фонд „ Вътрешна сигурност ” 2014-2020 година и е с дълготрайност 72 месеца, считано от 15.09.2016 година Целта му е обезпечаване на по-качествено образование и по-добра подготвителна база за способените структури, участващи при реакция при бедствия, повреди и произшествия в обекти от сериозната инфраструктура и в региона на химическа, биологична, радиационна и нуклеарна отбрана.

Разширението на учебно-тренировъчния комплекс включва създаване на 3 нови подготвителни полигона, два нови образователни кабинета и уголемение на столовата част. Първият полигон е предопределен за избавителни действия при автомобилни произшествия, такива с обособяване на рискови химически субстанции и произшествия, съпроводени с пожари. Предстои създаване на стоманобетонова площадка с повърхност 2500 кв. м, която ще бъде реплика на сектор от автомагистрала. В миг на създаване е и площадка с тренажори за: аварирал товарен автомобил; верижна катастрофа; злополука с рейс и леки автомобили; автомобил, пренасящ рисково вещество. Вторият полигон ще бъде употребен за подготвителни дейности при трусове и терористична активност, а третият – за осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при жп произшествия, като ще обезпечава условия за образование на профилираните сили за дейности при комплицирани обстановки – опустошения, терористични актове, пожари, отделянето на рискови субстанции.

Гости на формалното показване на плана бяха регионалният шеф на Монтана инж. Ванина Вецина, кметът на община Монтана Златко Живков, шефът на ОДМВР – Монтана старши комисар Бисер Йончев, началникът на Зонално жандармерийско ръководство – Монтана основен контрольор Илиян Кънчев, шефовете на РДПБЗН във Видин, Враца и столицата, представители на дирекция „ Международни планове ” – Министерство на вътрешните работи, чиновници на ГДПБЗН.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР