Днес беше първият работен ден за депутатите от новото 49-то

...
Днес беше първият работен ден за депутатите от новото 49-то
Коментари Харесай

Заявките на политическите партии в 49-я парламент: Какво представиха в традиционните си декларации

Днес беше първият работен ден за депутатите от новото 49-то Народно заседание.  В началото на съвещанието народните представители изслушаха химна на Република България, както и химна на Европейския съюз.  След това шестте парламентарните групи показаха обичайните си заявления. ДЕБАТИ.БГ обобщава с какви поръчки стартира работа новият парламент:
ГЕРБ-СДС са подготвени да беседват с партиите и да се съобразят с другите причини
Резултатите от изборите за 49-ото Народно заседание (НС) задават редица благоприятни условия както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. Това съобщи в декларация от парламентарната естрада Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС по време на първото съвещание на новоизбрания парламент.

Тя акцентира, че с вота си жителите са посочили еднопосочно, че политическата рецесия не може са бъде решена единствено от една политическа партия или коалиция. Резултатите демонстрират и единствения излаз от актуалната обстановка и той е вероятен единствено в случай че с взаимно почитание от партиите се реализира единодушие по значимите въпроси за страната и възобновяване на политическия разговор, акцентира Атанасова. Всеки, който не се преценява с резултата, ще загуби освен гласоподавателите, само че и вероятност в политическия живот на страната, предизвести тя.

„ През последните две години ние сме подложени на редица тествания, само че най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в фракция. Да се затворим с себе си и да заживеем в личния си свят “, сподели тя.

По думите й най-голямата победа на партията през последните две години беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в главорез.

„ Ако българските жители имат цялостното право да са прочувствени, то ние нямаме това право. Ние имаме само задължението да преработим тази гражданска сила и да я превърнем в положителен дневен ред за страната. Ако не можем да се оправим с тази задача дружно или по настрана, то всички ние би трябвало да сме на ясно, че за следващ път ще сме пропили социална сила “, акцентира Десислава Атанасова.

И добави:

„ От позицията на първа политическа мощ ние сме на ясно, че българския народ сподели, че нито една от партиите в 49-ото Народно заседание не може да реши политическата рецесия сама. Ние към момента нямаме самочувствие, че сме спечелили изборите, тъй като ясно виждаме, че нашата позиция е една от многото в този парламент. Нашата победа няма по какъв начин да се състои в проценти, цифри и депутатски места. Тя ще се реализира единствено, в случай че Народното събрание успее да възвърне базовите консенсуси и облъчи устойчиво и умело ръководство. И сътвори среда оттатък споровете. “

Тя посочи, че точно поради тази победа от ГЕРБ-СДС са подготвени да беседват с партиите и да се съобразят с другите причини.
ПП-ДБ: Време е да изправим и някои от грешките на предишния парламент
От името на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ желая отговорно да заявя, че е извънредно време, след толкоз безуспешни опити, българският парламент да проработи. Това съобщи Кирил Петков, един от водачите на обединението, в декларация от парламентарната естрада по време на първото съвещание на новоизбрания парламент.

„ Не през изпразнена от наличие реторика, а със законодателна стратегия, която да отразява същински значимите цели пред България. Земеделието и подпомагането на дребни и междинни ферми в България би трябвало да стане народен приоритет “, означи той.

И бе безапелационен, че „ не е обикновено да внасяме 70% от месото, 50% от доматите и 30% от млякото “. И добави, че „ България има едни от най-плодородните земи в Европа “.

От думите му стана ясно, че е време да се насочат повече средства към фермите – посредством работа на земеделската комисия в тясно съдействие с браншовите организации на дребните и междинни аграрни производители.

„ Време е да запретнем ръкави и тази по този начин нужна инфраструктура да стартира да се случва. Време е България да влезе в Шенген. Българските жители не би трябвало да се усещат като втора употреба жители. Заслужаваме да се присъединим към Шенгенското пространство дружно с Румъния “, изрично съобщи Петков.

И добави, че „ би трябвало да създадем промяна в службите за сигурност и да приемем механизма за следствие на основния прокурор “.

„ Време е да изправим и някои от грешките на предишния парламент “, сподели водачът на Политическа партия.

Петков открои главните цели, измежду които подкрепяне на земеделието, дребните и междинни компании, влизането на България в Шенген, приемането на антикорупционно законодателство, приемането на бюджет, качествено здравно обслужване и приемане на законодателство защитаващо дамите в България.

 Костадин Костадинов
Според „ Възраждане “ техните гласоподаватели са свободни българи, а останалите – непознати поклонници
Възраждане “ е опасност за националните предатели “. Това сподели от парламентарната естрада водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

„ Изминаха 10 дни откогато изборите завършиха. Време за оценка на това, което се случи и основаване на проекти за това, което следва. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдаващи и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана акция против 358 000 българи. Те бяха наречени неграмотници, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, роби и други А тези 358 000 българи, измежду които съм и аз, желаят единствено едно – да живеем свободно в самостоятелна страна “, акцентира той.

Костадинов дефинира това като опасност. „ Да, „ Възраждане “ е опасност за националните предатели, непознатите сътрудници и за виновниците за редовно осъществяването в продължение на десетилетие изтриване и деградиране на българската страна в аморфна маса без национално съзнание кадърен единствено да бъде донор на своите господари отвън страната “, добави той.

„ Пратиха ни да запазим българската финансова самостоятелност, с цел да не допуснем вкарване на страната във войната в Украйна, да предоговорим връзките си с Европейски Съюз, да не допуснем банкрут на страната и да пазиме на всички места българския народен интерес “, акцентира Костадинов и посочи, че за тези цели ще беседват с всички политически партии.

 Мустафа Карадайъ
Движение за права и свободи: Според гласоподавателите нито една политическа групировка не би трябвало да ръководи независимо
След следващите ненужни избори през днешния ден още веднъж сме сложени пред тестване, гласоподаватели и цялото ни общество. Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а през днешния ден е реалност. С тази думи се обърна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към народните представители от парламентарната естрада.

„ Изборният резултат възпроизведе сходна конструкция като предходните четири Народното събрание. Обществото е с съвсем същото съмнение към всички органи и институции, комплицирано от несъответстващото от огромна част на политическите субекти. Избирателите без значение, че гласоподават за разнообразни политически сили, още веднъж са обединени в тезата, че нито една политическа групировка не би трябвало да ръководи независимо “, сподели той.

По думите му посланието на народа е ясно. „ Политиците да седнат на масата за договарянията и да стартират да си приказват “, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

 Корнелия Нинова
Българска социалистическа партия: Държавата е разграден двор
Решението на проблемите е тук, в тази зала, ние би трябвало да го намерим. Народното събрание би трябвало да е решението на проблемите, а не част от тях. Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. И съобщи, че главната задача на партията е да има непоклатимост, сигурност и да има по-добър живот за българите.

„ Ние се намираме в тежка политическа рецесия, институционална рецесия, спад в икономическите прогнози за развиването на България, инфлация, беднотия, обществено напрежение и риск за парламентарната народна власт “, съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия насочи укор към Румен Радев. „ Господин президент – направихте огромна неточност като отказахте да внесете предходната година бюджет за 2023 година “

Източник: БТА/БГНЕС

Очаквайте детайлности!

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР