Днес беше официално положена първа копка за изграждането на новата

...
Днес беше официално положена първа копка за изграждането на новата
Коментари Харесай

В Нови Сад започна изграждането на фабрика за мотори за електромобили на японския гигант Nidec

Днес беше публично положена първа копка за построяването на новата фабрика на японската компания Nidec в сръбския град Нови Сад, оповестяват локалните медии. Това ще бъде вторият цех на колоса в града, което значи, че ще стане част от най-големия индустриален хъб на компанията в Европа. Инвестицията възлиза на над $1 милиард.

Председателят на Nidec Elesys Corporation Тошики Сайто разяснява, че се надява " положителните връзки сред Япония и Сърбия да бъдат задълбочени посредством основаването на новата фабрика.

" Нашата цел е да станем компания-майка за произвеждане на мотори за електрически коли за целия пазар на Югоизточна Европа и се надявам, че ще намерим отлични служащи, каквито Нови Сад сигурно има и то допустимо най-скоро " съобщи Сайто.
 Nidec възнамерява да влага $1.9 милиарда в цех за мотори за електрически автомобили в Сърбия
Японски колос влага $1.9 милиарда в цех за мотори за електрически автомобили в Сърбия

Фабриката ще бъде най-големият индустриален хъб на компанията в Европа

Първият цех на японската компания още е в градеж и съгласно проектите ще бъде приключен през есента на тази година. Той ще има потенциал от сред 200 000 и 300 000 мотора до 2023 година.

Търсенето на от ден на ден електрически автомобили на Стария континент се поддържа от новите правила на Европейския съюз, съгласно които продадените коли на даден производител в дадена година не би трябвало да надвишават междинни излъчвания CO2 от 95 грама на километър. Последващо стягане се чака през 2025-а и 2030 година. А от 2035 година производството и продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз ще бъде неразрешено.
 Русенската Sin Cars ще изнася електрически автомобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург
Русенската Sin Cars ще изнася електрически автомобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург

До края на годината ще бъдат подписани окончателните контракти за дистрибуция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР