Днес беше обявено, че ЕС съкращава бюджетните средства, предназначени за

...
Днес беше обявено, че ЕС съкращава бюджетните средства, предназначени за
Коментари Харесай

ЕС съкращава 105 млн. евро средства, предназначени за Турция

Днес беше оповестено, че Европейски Съюз редуцира бюджетните средства, предопределени за Турция, като сложи под подозрение уговорката на Анкара към демокрацията и правата на индивида.
Германският канцлер Ангела Меркел е призовала за понижаване на средствата, свързани с несполучливата кандидатура на Турция за присъединение към блока след всеобщите арести в страната след несполучливия прелом от 2016 година до момента.
Членовете на Екологичен потенциал и държавите-членки се споразумяха да понижат средствата по предприсъединително финансиране със 105 млн. евро и замрази други 70 млн. евро от оповестените преди този момент разноски.
Евродепутатите и страните членки на Европейски Съюз обявиха, че " считат, че влошаващата се обстановка по отношение на демокрацията, върховенството на закона и правата на индивида за тревожни ".
Турция в профил повече от 140 000 чиновници след опита за прелом и арестува други 50 000 души, в това число опозиционни политици, учени, публицисти, деятели и жители на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.
Германското държавно управление предизвести жителите си да не пътуват до Турция, защото рискуват " случайни " арести.
" Изпратихме ясно обръщение, че парите, които Европейски Съюз дава, не могат да идват без съответните условия ", сподели румънският евродепутат Зигфрид Мурешан, водещ докладчик по бюджета.
Европа е дала обещание 4,45 милиарда евро предприсъединителни разноски за Турция от 2014 до 2020 година, само че единствено 360 милиона евро са били отпуснати до момента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР