Днес беше финалът на ученическото състезание Spelling Bee в България

...
Днес беше финалът на ученическото състезание Spelling Bee в България
Коментари Харесай

Завърши ученическото състезание Spelling Bee в България

Днес беше финалът на ученическото съревнование Spelling Bee в България - обичайната американска конкуренция, в която участниците произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език. За девета поредна година финалът у нас беше оспорван, само че въпреки всичко едно момиче завоюва първото място.

Прецизност. Това беше последната дума, която Виктория трябваше да каже писмен знак по писмен знак. После взе купата. А тя от дълго време е мечтана.

Йорданка Борисова, преподавател по британски език, ПМГ " Проф. Емануил Иванов ", Кюстендил: След три години присъединяване на народен кръг тази година е 7-ми клас и съумя в действителност да стигне до край. Валя Завялова, програмен шеф на Фондация " Корпус за обучение и развиване - КОРПлюС ": Ние тази година имахме повече от 6500 деца, които се включиха в учебните надпревари.
И с всяка година става все по-трудно да избереш един-единствен победител.
Саманта Смит, пресаташе в Посолството на Съединени американски щати: Учила съм български и знам какъв брой е мъчно да седнеш и просто да учиш думи. Но не щеш ли те са го създали. Прекрасни са!
Това съревнование не е като всяко друго. Защото успеха на един не е загуба за всички останали. А е образец, че една объркана писмен знак не е края на света. Една неточност не е безконечен неуспех. И доказателството е Виктория. След днешния триумф тя има още нещо за казване - към този, който след всяка неточност е бил до нея.

Виктория Иванова, 7 клас, ПМГ " Проф. Емануил Иванов ", Кюстендил: T-H-A-N-K Y-O-U, D-A-D!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР