Днес беше дадено началото на изпълнението на проект за модернизация

...
Днес беше дадено началото на изпълнението на проект за модернизация
Коментари Харесай

Започва модернизацията на железопътен възел Пловдив

Днес беше обещано началото на осъществяването на план за рационализация на железопътен възел Пловдив.  На публична гала участваха генералния шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, кметът на Пловдив Здравко Димитров, ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков,  представители на изпълнителя и строителния контрол.

Проектът е от стратегическо значение за Пловдив, той ще обезпечи директна връзка на южните квартали на града с центъра. Паралелно с това, обектът е част от по-мащабния план за създаване на железопътна автомагистрала от София до Бургас.

Дейностите включват рехабилитация и рационализация на железопътната инфраструктура в секторите жп гара Пловдив ​- Пловдив разпределителна - Крумово и Пловдив разпределителна ​– Скутаре. Заедно с това ще се направи пътен пробив под жп гара Пловдив, ще се обновят коловозите на жп гарите, попадащи в обсега на жп ареала, ще се отстраняват съществуващи прелези и ще се замянят с надлези. Трасето на пробива е съобразено и следва плануваното в общия организационен проект на град Пловдив подземно прекосяване от бул. „ Васил Априлов “ към бул. „ Македония “ под региона на гаровия комплекс. Също по този начин ще бъдат построени и комфортни отвесни пешеходни връзки.

Стойността на контракта е 89 028 246 лв. без Данък добавена стойност . Изпълнител на плана е Обединение „ Проект Пловдив “ ДЗЗД , което включва компаниите „ Трейс Груп Холд “ АД и „ Балкантел “ ООД.

Обектът „ Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и създаване на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив “ е част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив “ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР