Днес българската актриса, в която светът се влюби, навършва 25

...
Днес българската актриса, в която светът се влюби, навършва 25
Коментари Харесай

Българската гордост в Холивуд: Мария Бакалова на 25

Днес българската актриса, в която светът се влюби, навършва 25 години!

Мария Бакалова се снабди със международна популярност и самопризнание за кино лентата „ Борат 2 “. За ролята на Тутар Сагдиев тя завоюва номинации за „ Оскар “, БАФТА, „ Златен глобус “, премията на Гилдията на киноактьорите и стана първата българка, номинирана за влиятелните оценки, както и първата, спечелила „ Изборът на критиците “ и премията на Национално общество на кинокритиците (САЩ) . В България Мария също беше удостоена с влиятелна премия - тя получи почетен „ Аскеер “.

 image2_16x9.png Сезонът на Близнаците е трогателен, деятелен и изпълнен с нови прекарвания: какво да чака всяка зодия На фокус
Мария Вълчева Бакалова е родена на 4 юни 1996 година в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. В следствие учи в Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Панчо Владигеров “ в Бургас, компетентност „ Актьорско майсторство за трагичен спектакъл “ и втора компетентност „ Флейта “. През 2019 година приключва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев.

Дебютът ѝ е в тийнейджърския „ XII А “ през 2017 година След това се снима в „ Трансгресия “ – за ролята си печели премията за най-хубава актриса на фестивала за различно кино „ Алт ФФ “ в Торонто през 2018 година и получава номинация на „ Куин Пам Интернешънъл Филм Фестивал “, и в „ Бащата “, спечелил огромната премия на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020) . Участва и в няколко епизода на онлайн сериала „ Типично “.

На сцената на Драматичния спектакъл в Пловдив играе в „ Опасни връзки “ на режисьора Константин Еленков – мадам дьо Турвел и Сесил Воланж.

Добива известност с ролята си на Тутар Сагдиев, щерка на казахстанския кореспондент Борат Сагдиев, в комедията „ Борат 2 “. Предизвиква сензация със сцената, в която взема изявление в интимна конюнктура от републиканеца и някогашен кмет на Ню Йорк Руди Джулиани.

Играта на Бакалова е високо оценена от критиците: списание „ Ай Джи Ен “ я назовава „ фантастична находка “, а Джъстин Чанг, кинокритик на „ Ел Ей Таймс “, афишира осъществяването ѝ за „ ужасно “. В България Мария Бакалова е удостоена с почетен „ Аскеер “ за дипломат на българското актьорско майсторство и интернационална изгряваща звезда.
 Мария Бакалова на премиите „ Оскар “  Мария Бакалова на премиите „ Оскар “  Мария Бакалова на премиите „ Оскар “  Мария Бакалова на премиите „ Оскар “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР