Днес а Аулата на Софийския университет Св. Климент Охридски ще

...
Днес а Аулата на Софийския университет Св. Климент Охридски ще
Коментари Харесай

В София ще бъде открита първата европейска олимпиада по информатика

Днес а Аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще се откри първата Европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI). Състезанието ще се организира от 12 септември във Форум " Джон Атанасов " в София Тех Парк. В него ще вземат присъединяване младежи на възраст до 15 години от 23 страни.

Инициатори на олимпиадата са Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН), проф. Красимир Манев и Бисерка Йовчева – основател на шуменската школа по информатика " А и Б ". На откриването ще участва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

По време на олимпиадата участниците ще бъдат оценени в действително време. Церемонията по награждаването на спечелилите ще се състои на 12 септември още веднъж в Аулата на Софийския университет " Св.Климент Охридски ".

През 20126 година година олимпийските тимове на Българияпо естествени науки завоюваха общо 9 златни медала, 27 сребърни медала, 37 бронзови медала по време на международните олимпиади и най-престижни надпревари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР