Днес, 28 октомври, се организира протест #ДАНСwithме23 срещу ликвидирането на

...
Днес, 28 октомври, се организира протест #ДАНСwithме23 срещу ликвидирането на
Коментари Харесай

#ДАНСwithме23: Протест срещу отмяната на машинния вот ще се проведе в столицата

Днес, 28 октомври, се провежда митинг " #ДАНСwithме23 " против ликвидирането на машинното гласоподаване, осведоми OFFNews.

Протестът стартира в 12 ч. пред постройката на някогашния Партиен дом, където се обитава ЦИК. Акцията се огранизира във Facebook и е под надпис " Не на хартиената бюлетина. За машинно гласоподаване ".

" Според изборния кодекс ЦИК няма право да стопира машинното гласоподаване. Да защитим гласовете си! Машините са най-сигурният метод да се регистрира вярно нашето гласоподаване! ЦИК е овладяна дотам от ГЕРБ и Движение за права и свободи, че погазват законите ", пишат уредниците.

Протест в 12 ч. ще има и пред общината във Варна.

Под името #ДАНСwithme бяха разпространявани други митинги преди 10 години. Това са тези против избирането на Делян Пеевски за началник на ДАНС през 2013 година, които доведоха до свалянето на държавното управление на Орешарски и връщането на Бойко Борисов на власт.Тогава митингите продължиха съвсем година, напомня " 24 часа ".

Повод за митинга в деня за размисъл евзетото решение на ЦИК, с което машинното гласоподаване бе ликвидирано.До анулация на машинното гласоподаване се стигна, след катостана ясно, чеМихаил Стойнов е снимал изходния код на софтуера на машините за гласоподаване, сочи отчет на ДАНС. Това се е случило след първата инспекция на кода, която беше направена на 23 октомври в наличието на специалист от Сиела Норма и представители на записаните за локалните избори партии, обединения и инициативни комитети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР