Днес, 27.06.2023 г., под ръководството на и.ф. главен прокурор Борислав

...
Днес, 27.06.2023 г., под ръководството на и.ф. главен прокурор Борислав
Коментари Харесай

Противодействието на нелегалната миграция обсъдиха на работна среща ръководствата на прокуратурата, МВР, Агенция "Митници" и представители на Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания

Днес, 27.06.2023 година, под управлението на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов в границите на работна среща в Съдебната палата в гр. София  бе разисквано противодействието на незаконната миграция, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
 
В нея участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, ръководители на национални служби в Министерство на вътрешните работи, представители на управлението на Агенция " Митници ", както и Крис Фаримонд и Крейг Търнър от Националната организация за битка с престъпността (NCA) на Кралство Англия. От страна на прокуратурата присъединяване взе и Мария Павлова, заместител на основния прокурор. 
 
Главният прокурор подчертава върху нуждата от сложен метод за прекъсване на мигрантския напън над страните от Европейския съюз и Англия. Борислав Сарафов акцентира, че взаимно с турската страна българските управляващи са решени " да затворят границите за незаконните мигранти ". 
 
Акцент в диалога бе подложен и върху нуждата от актуализация на законодателството, което да разреши налагането на по-тежки и ефикасни санкции за уредниците и участниците в незаконните канали за трафик на мигранти. 
 
Представителите на българските и английските правоприлагащи и правоохранителни органи се ангажираха да засилят своето съдействие в региона на битката с трансграничната проведена престъпност. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР