Днес, 20 октомври 2020 г., Апелативният специализиран наказателен съд потвърди

...
Днес, 20 октомври 2020 г., Апелативният специализиран наказателен съд потвърди
Коментари Харесай

Задържане под стража за още двама от групата на Мето и Трайчо

Днес, 20 октомври 2020 година, Апелативният профилиран углавен съд удостовери избраните от първата правосъдна инстанция ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на М.Д. и Т.С., упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване, лихварство, измами, и разпространяване на опиати, работила от 2014 година на територията на 4 столични квартала.

Съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение и за други двама от обвинените - М.М. и Д.Д., на които на 7 октомври 2020 година Специализираният углавен съд наложи парични гаранции от по 5000 лева По отношение на тях съдът съобрази, че незаконната активност, за която са упрекнати, е осъществявана в изпитателния период на техни предходни условни осъждания. Освен това, налице са доказателства, че след произнасянето на първата правосъдна инстанция, М.М. е направил опит да влияе на очевидци, за което Софийската районна прокуратура е образувала друго наказателно произвеждане против него. С парична гаранция от 5000 лева остава петият упрекнат за присъединяване в групата, заради по-нисък интензитет на съпричастност към активността й.

Петимата бяха арестувани на 5 октомври 2020 година при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура. В хода на дейностите по следствието бяха открити и конфискувани документи и компютри с информация, доказваща незаконната активност на групата, хладни оръжия, патрони, пари, неголямо количество опиати. Иззети бяха и три автомобила, измежду които Порше „ Панамера “. До момента по досъдебното произвеждане са разпитани над 40 очевидци, доста от които пред арбитър.



Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг, оповестиха от пресцентъра на Спецпрокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР