Днес, 2 декември, беше пореден ден на сериозни сблъсъци на

...
Днес, 2 декември, беше пореден ден на сериозни сблъсъци на
Коментари Харесай

Кой ще овладее ДКК? Обвиненията продължават

Днес, 2 декември, беше следващ ден на съществени конфликти на позиции на двете страни в разногласието за преодоляване на Държавната консолидационна компания.

От компанията изпратиха писмо до медиите, с което дава отговор на изказванията на отстранения изпълнителен шеф на ДКК  Ваня Караганева  от през вчерашния ден, с които тя опита да се  срещу себе си, откакто стана ясно, че  от длъжността.
И " Дунарит " опроверга едно от обвиняванията към отстранената директорка на ДКК
Русенското оръжейно дружество " Дунарит " отхвърли изказванията, че е сключвало съглашение с Държавната консолидационна компания (ДКК)....

Компанията не закъсня и изпрати контрааргументи, с които пазят позицията си и упрекват някогашния към този момент шеф в неистини.

Според тях с реакцията си от през вчерашния ден Караганева е посочила недоумение на съществени законово регламентирани правила на ръководство. " За разлика от сдруженията с лимитирана отговорност, които се ръководят еднолично от шефове, ДКК като акционерно сдружение се ръководи посредством съвет на шефовете ", прецизират. 

След това те точка по точка обръщат внимание на всяко едно изказване на Караганева и отвръщат с воите причини. Какви бяха те -.

В същото време русенското оръжейно дружество " Дунарит " отхвърли изказванията, че е сключвало съглашение с ДКК, каквото беше едно от обвиняванията, които бяха изтъкнати като причина за уволняването   .

В писмото си от " Дунарит " назовават изказванията на тримата членове на Съвета на шефовете на ДКК " погрешни " и са безапелационни, че до този миг не е подписвано съглашение сред предприятието и ДКК. 
Битката за ДКК продължава: Компанията реагира на казаното от Караганева и я упрекна в неистина
Държавната консолидационна компания изпрати писмо до медиите, с което дава отговор на изказванията на отстранения изпълнителен шеф на Д...

" Дунарит " АД неведнъж е правил действия пред всички управления на Министерството на стопанската система за решаването на въпроса с " изчезналите 50 млн. лева ", се споделя писмото. От предприятието настояват, че още тогава са подхванали дейности, с цел да погасят задължението, и са внесли сумата от 50 млн. лева в ДКК. Оттам обаче не признават заплащането, само че и не връщат парите към този момент четвърта година. Така още един от причините за отстраняването ѝ, които се се оказаха безпочвени.

Припомняме, че трусът в държавната компания стартира при започване на седмицата, откакто стана ясно, че  Караганева. Тя бе назначена по времето, в което Кирил Петков заемаше поста на стопански министър. От компанията , в която се споделя, че ДКК счита, че с отстраняването ѝ от поста е защитила интереса на сдружението и страната. Като причина за уволнението бяха посоченитежки нарушавания. Решението бе взето от фрагменти в ръководството на компанията, назначени в последните дни на държавното управление " Борисов 3 ". От друга страна, през вчерашния ден министърът на икономиката  Даниела Везиева  отбрани дейностите на Караганева и  на тримата представители на партията на  Бойко Борисов  в съвета на шефовете на ДКК.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР