Днес (15-и септември) е професионалният празник на локомотивните машинисти. От

...
Днес (15-и септември) е професионалният празник на локомотивните машинисти. От
Коментари Харесай

Машинистите отбелязват професионалния си празник


Днес (15-и септември) е професионалният празник на локомотивните машинисти. От 1992 година насам Денят на локомотивния ватман в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен личен състав празнува този празник от двадесет и една години.

Към момента в двете сдружения на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД („ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД и „ БДЖ - Товарни транспорти ” ЕООД) работят 1 475 локомотивни машинисти, помощник-машинисти, локомотивни инструктори и депомайстори, по-голяма част от които са ученици на Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков ” или на неговия предходник – Полувисшия железопътен институт, както и на Центъра за професионално образование към „ Холдинг БДЖ ” ЕАД.

Българските локомотивни машинисти усъвършенстват своята професионална подготовка посредством присъединяване в разнообразни курсове, проведени от Центъра за професионално образование (ЦПО) към „ Холдинг БДЖ ” ЕАД. От началото на годината досега в ЦПО образования за придобиване на професионална подготовка и дееспособност за ръководство на разнообразни серии локомотиви са минали 254 машинисти и помощник-машинисти.

От началото на 2018 година досега 42 машинисти са наградени от управленията на „ БДЖ – Пътнически транспорти ” ЕООД и „ БДЖ – Товарни транспорти ” ЕООД за проявен висок професионализъм, зоркост и навременни дейности по време на осъществяване на своите отговорности. По мотив утрешния Ден на локомотивния ватман в Европа управленията на сдруженията за пътнически и товарни транспорти ще поощрят 41 работещи в структурата локомотивни машинисти за положени старания и усърдие в специалността с плакети и парични награди.

Ръководството на националния железопътен транспортьор благодари на всички локомотивни машинисти от сдруженията в системата на БДЖ за високия професионализъм и виновното осъществяване на служебните отговорности и във връзка днешния празник им пожелава здраво здраве, персонално благополучие, безаварийна работа и професионално задоволство!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР