Днес, 14 октомври 2019 г., Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват

...
Днес, 14 октомври 2019 г., Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват
Коментари Харесай

Горещи новини за закопчания бос на VTA Николай Мечков при спецакцията в Бургас ВИДЕО

Днес, 14 октомври 2019 година, Специализираната прокуратура и ГДБОП правят дейности по следствието на проведена незаконна група за изнудвания, в това число посредством закани и физическо принуждение, настояща на територията на Бургас и Бургаска област.

Информация за хода на досъдебното произвеждане ще бъде предоставена след привършване на процесуално-следствените дейности, оповестяват от профилираната прокуратура.

Както БЛИЦ писа служителите на реда са завардили входовете и изходите на града. В акцията вземат участие чиновници на Криминалната полиция при ОДМВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура.

В региона на ОДМВР е осъществен арест на шефа на охранителната компания VTA Николай Мечков, оповестява burgas24.bg. Според очевидци тази заран той е бил извикан дружно с юриста си за информация на бул. "Христо Ботев " 46.

Акция! Масови арести в Бургас, първи закопан е шефът на VTA Николай Мечков СНИМКИ

Офисът на охранителната компания се намира на към 200 метра нагоре по булеварда. На излизане от дирекцията Мечков и юристът му ненадейно са били връхлетени от спецполицаи с качулки.

Той е първият от прибраните.

По-късно стана ясно, че и Петър Биберов е изведен от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас към патрулен автомобил, оповестява Флагман.бг.

Биберов е различен от задържаните при профилираната полицейска акция на ГДБОП, Криминална полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и спецпрокуратурата.

Според неофициална информация до този миг са задържани 7 лица. Очаква се да бъдат упрекнати за основаването на Организирана незаконна група за изнудвания.

От близо 2 месеца Мечков не бе забелязван да паркира черния си джип Мерцедес пред своя офис на бул. "Христо Ботев " 79. Той предпочиташе да заобикаля обществени прояви.

Фирмата му обаче охраняваше огромен брой увеселителни обекти и заведения за публично хранене по Южното Черноморие. Това е първата профилирана интервенция на ст. комисар Радослав Сотиров от деня, в който през предходната седмица оглави ОД на МВР-Бургас.

Служителите му чакаха светкавични рокади и уволнения на началници на РУП и браншове, само че очевидно приоритет на новото управление ще е активността на проведената престъпност.

Текат обиски и претърсвания в домовете на хора, свързани с VTA и най-близкото бизнес обграждане на Мечков.



В същото време в ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас не престават да конвоират лица, които се смята, че са съпричастни към групата.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР