Днес, 11 май, когато Българската православна църква почита Светите равноапостоли

...
Днес, 11 май, когато Българската православна църква почита Светите равноапостоли
Коментари Харесай

Варненското съкровище блесна в парламента

Днес, 11 май, когато Българската православна черква уважава Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, по самодейност на народните представители от ГЕРБ/СДС -3 МИР, беше публично открита изложбата " 50 години Златна Варна “- половин век от откриването на Варненското златното богатство, станало знак на Варна и на България пред света.

Откриването му при инцидентен ров преди 50 години от багериста Райчо Маринов дава начало на последвалите археологически изследвания на Варненския халколитен некропол (средата на V хилядолетие пр.Христа ), което обръща визиите за античните общества и хвърля светлина върху най-древната европейска протоцивилизация, наречена " Култура Варна “( 4600 -4300 г.пр. Хр.).

В изложбата са показани реплики и снимки на находките от некропола. Събитието е с поддръжката на Община Варна и Регионален Исторически музей – Варна. Изложбата, която ще остане до 24 май в Народното събрание, беше открита от ръководителя на Народно събрание на РБългария Никола Минчев. На формалното разкриване участваха депутати от всички парламентарни групи, представители на национални и непознати културни институти и на туристическия бизнес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР