Днес (11.05.19 г.) на Градския стадион в Русе, се проведе

...
Днес (11.05.19 г.) на Градския стадион в Русе, се проведе
Коментари Харесай

Над 250 атлети - на международен турнир по лека атлетика в Русе

Днес (11.05.19 г.) на Градския стадион в Русе, се организира Международен шампионат по лека атлетика „ Младост “. Състезанието се организира за седма поредна година. Участие в него взеха над 250 спортисти от 50 клуба от цялата страна, както и представителните тимове на Румъния, Сърбия, Турция, Унгария и Молдова. Участниците се състезават в следните дисциплини: пастирски скок, скок на дължина, скок на височина, подтикване на гюле, мятане на копие и бягания на 100, 400 и 800 м.

Турнирът дава опция за покриване на нормативи за присъединяване в Европейски юношески олимпийски фестивал в Баку, Азербайджан и Балкански шампионат за юноши и девойки под 18 години в Кралево, Сърбия.  Официалното разкриване на шампионата бе показано с мини щафета на най-младите лекоатлети от детските градини на град Русе.
Първата дисциплинираност – пастирски скок - завоюва младата вяра на русенската лека атлетика, 16-годишната ученичка от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ - Йова Петрова. Тя победи с резултат 3 м., като с лек фаул не съумя да преодолее 3,20 м. Състезанията продължиха до късно в съботната вечер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР