Днес, 1 юни 2022 година, главният прокурор на Република България

...
Днес, 1 юни 2022 година, главният прокурор на Република България
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев изрази удовлетворение от съвместната работа с Европейската прокуратура в духа на общите цели и професионализъм

Днес, 1 юни 2022 година, основният прокурор на Република България Иван Гешев е в Люксембург по покана на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Посещението е в границите на Конференция „ Европейската прокуратура в деяние: през превъзмогване на компликациите и допринасяне на добавена стойност “, отдадена на първата годишнина от началото на активността на Европейската прокуратура.

В изявлението си пред форума Лаура Кьовеши означи достиженията на ръководената от нея институция, съумяла за късия си интервал на действие да потвърди своя капацитет за дейно противопоставяне против нарушаването на правата на европейските жители. Тя акцентира, че отговорността, която Европейската прокуратура носи във връзка с предоставената й подготвеност, стимулира магистратите за реализиране на по-добри резултати в работата им. Институцията е построила ползотворни и постоянни връзки с всички правоохранителни органи, с помощта на оказаната поддръжка от основните прокурори на страните, участващи в засиленото съдействие с Европейската прокуратура.

Лаура Кьовеши изрази и своята висока оценка за напъните на участващите 22 страни по построяването на директна връзка с Европейската прокуратура за по-бързото започване на наказателни преследвания и попречване на закононарушения против финансовата система на Европейски Съюз.

Във видеообръщение европейският комисар по правораздаване господин Дидие Рейндерс акцентира безспорния принос на екипа на Лаура Кьовеши за отбрана на бюджета на Европейския съюз. Той насърчи всички страни членки да си сътрудничат с Европейската прокуратура в полза на общите цели на Европейски Съюз.

Работната стратегия на събитието продължи с полемика по отношение на методите за възстановяване на прилаганите начини за откриване и следствие на финансови закононарушения в подтекста на компетентността на Европейската прокуратура.

Конференцията приключи с обмяна на отзиви и рекомендации за задълбочаване на партньорството сред националните органи по наказателни въпроси и партньорските организации. Всички участници се сплотиха към мнението, че с работата си Европейската прокуратура се е наложила като главен сътрудник на националните органи по противопоставяне на закононарушенията против европейския бюджет.

В изявление пред публицисти основният прокурор на Република България Иван Гешев изрази удовлетворението си от взаимната работа на Прокуратурата на Република България (ПРБ) и Европейската прокуратура в духа на общите цели и професионализъм. България е водеща по брой на изпратените по подготвеност на Европейската прокуратура проблеми, като огромна част от делата са изпратени от Прокуратура на Република България. Това постанова и нуждата от непрекъсната съгласуваност и дейно превъзмогване на провокациите, произлизащи от разликите в правните системи и нормативна уредба на участващите страни.

Иван Гешев акцентира положителната връзката сред него и европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, която спомага за своевременното решение на настоящи въпроси по каузи, изпратени от българската на Европейската прокуратура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР