Днес, 1 април 2022 г., главният прокурор Иван Гешев и

...
Днес, 1 април 2022 г., главният прокурор Иван Гешев и
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев и неговият заместник Десислава Пиронева присъстваха на годишния отчет за работата на прокурорите от Окръжна прокуратура – Пловдив

Днес, 1 април 2022 година, основният прокурор Иван Гешев и неговият заместител Десислава Пиронева участваха на годишното отчетно заседание на Окръжна прокуратура-Пловдив.

На него окръжният прокурор на гр. Пловдив Ваня Христева показа систематизираните резултати от работата на магистратите от региона на Окръжна прокуратура-Пловдив през 2021 г.  Отчетите сочат понижаване на престъпността в района, резистентност на броя на импортираните прокурорски актове в съда, бързите производства и наказаните лица. 

„ Поздравявам ви за постигнатото “, обърна се към прокурорите Иван Гешев. Той разгласи, че резултатите в цялата страна през тази година са по-добри от предходната, макар особената среда, в която са работили магистратите.

„ Ние си вършим работата. Прокуратурата и съдът останаха единствените постоянни и обикновено функциониращи институции в страната “, добави Иван Гешев. Според обвинител №1 в актуалната обстановка обществото схваща, че ролята на правосъдната власт с изключение на битката с престъпността е и отбрана правата на жителите. Той акцентира още един път, че профилираното правораздаване не трябва да бъде закривано.

Заместник-главният прокурор Десислава Пиронева поздрави магистратите от Окръжна прокуратура-Пловдив за обичайно положителните резултатите и организация на работа. Същото направиха апелативният прокурор Тодор Деянов и неговият заместител Румен Попов.

Гости на годишното заседание бяха Розалия Шейтанова, ръководител на Окръжен съд-Пловдив, Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив, Светла Пендова, шеф отдел „ Разследване “ към ОД на МВР-Пловдив, Николай Петров, шеф на Търговско дружество на ДАНС, гр. Пловдив, и Чавдар Грошев, областен прокурор.

През 2021 година прокурорите в региона на Окръжна прокуратура-Пловдив са внесли в съда общо 2411 досъдебни производства. Лицата по импортираните в съда прокурорски актове са общо 2615, а наказаните и глобените, с влезнал в действие правосъден акт, през отчетния интервал са 2601. За тази година целите на работа са опазване на положителните резултати по всички индикатори.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР