Днес, 07.07.2021 г в гр. Шумен, между „Водоснабдяване и канализация

...
Днес, 07.07.2021 г в гр. Шумен, между „Водоснабдяване и канализация
Коментари Харесай

Подписване на договори за модернизация на водоснабдителната и канализационна системи на Шумен

Днес, 07.07.2021 г в гр. Шумен, сред „ Водоснабдяване и канализация - Шумен " ООД, гр Шумен и „ ШУМЕН АКВА " ДЗЗД, (с сътрудници в обединяването „ Автомагистрали - Черно море " АД и „ Виа Про Инженеринг " ЕООД), бяха подписани договорите за „ Изпълнение на инженеринг (работно планиране, строителство, доставка на материали/оборудване и авторски надзор) по отношение на замяна, реорганизация и рехабилитация на техническа инфраструктура за водоснабдяване и канализация на гр. Шумен, по две обособени позиции:
Обособена позиция 1: Изпълнение на инженеринг, което включва работно планиране, строителство, доставка на материали/оборудване и авторски контрол на обект: „ Изпълнение на главен ремонт на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Шумен " и
Обособена позиция 2: Изпълнение на инженеринг, което влючва работно планиране, строителство, доставка на материали/оборудване и авторски контрол на обект: „ Канализационна система на гр. Шумен ".
Срокът за довеждане докрай на дейностите, планувани в двете обособени позиции, включва правене на капиталов план и осъществяване на строителномонтажни работи - създаване на обекта, осъществяване на съпътстващи строителството мероприятия, проби, замервания и предаване на обекта, възлиза на 720 календарни дни.
Общата стойност на контракта за осъществяване на Обособена позиция 1 е в размер на 8 470 215,90 лева (осем милиона четиристотин и седемдесет хиляди двеста и петнадесет лв. и деветдесет стотинки) без Данък добавена стойност или 10 164 259,08 лева (десет милиона 100 шестдесет и четири хиляди двеста петдесет и девет цяло и осем стотинки) с Данък добавена стойност.
Общата стойност на контракта за осъществяване на Обособена позиция 2 е в размер на 3 300 795,00 лева (три милиона триста хиляди седемдестотин деветдесет и пет ) без Данък добавена стойност или 3 960 954,00 лева (три милиона деветстотин и шестдесет хиляди деветстотин петдесет и четири) с Данък добавена стойност
Общата стойност на двата контракта за рехабилитацията и модернизацията на водоснабдителната и канализационната мрежи на гр. Шумен е 11 771 010,90 лева без Данък добавена стойност или 14 125 213,08 лева с Данък добавена стойност.
„ Проектите се финансират по Оперативна стратегия „ Околна среда " на Европейския съюз. Тяхното осъществяване ще усъвършенства доста качеството на услугите и средата за живот и бизнес в Шумен и ще даде опция за развиване на района. Достъпът до финансиране по европейски стратегии ни разрешава вложения в скъпоструващи планове, чието осъществяване, в случай че изобщо стане допустимо да се финансира със лични средства на ВиК - Шумен, би се отсрочило във времето ", сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен. „ Нашият блян е да активизираме всички благоприятни условия за модернизиране на услугите в обозрими периоди, " добави госпожа Панайотова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР