Дмитрий Рогозин, който е ръководител на Роскосмос, обвини правителството на

...
Дмитрий Рогозин, който е ръководител на Роскосмос, обвини правителството на
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин обвини американското правителство, че е позволило на Илон Мъск да подбива цените на ракетите

Дмитрий Рогозин, който е началник на Роскосмос, упрекна държавното управление на Съединени американски щати, че е разрешило компанията СпейсЕкс на Илон Мъск да подбие цените на интернационалния сателитен пазар, с цел да убие конкуренцията. Това бе обявено от уеб страницата Параболик Арк, а той се базира на ТВ Новости.

Рогозин разгласи, че понастоящем Русия работи върху ракетата “Союз 5 ”, която би трябвало да е евтина. Освен това се обрисува на тази ракета да бъдат внедрени детайли, които ще са възвръщаеми, само че съгласно Рогозин възвръщаемостта не е универсално решение за ниската цена на изстрелванията. Според шефа на Роскосмос повода за евтините ракети на Мъск се дължи на това, че предприемачът предлага услуги на Пентагона на двойна цена, като по този метод покрива загубите си на комерсиалния пазар и убива тези съперници, зад които не стои великодушна страна.

Рогозин сподели също по този начин, че Русия не може да направи ракети от вида на “Фолкън ”, които след полетите се връщат върху плаваща платформа, заради географски аргументи. Поради това възможните съветски възвръщаеми ракети ще би трябвало да кацат с парашути. 

Илон Мъск

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР