Длъжностните лица в Централната банка на Япония стават все по-уверени,

...
Длъжностните лица в Централната банка на Япония стават все по-уверени,
Коментари Харесай

Централната банка на Япония става все по-уверена за предстоящото излизане от отрицателните лихвени проценти

Длъжностните лица в Централната банка на Япония стават все по-уверени, че стопанската система е задоволително постоянна, с цел да се опита идно излизане от оставащите в света негативни лихвени проценти.

Централната банка стана по-оптимистична във връзка с вероятностите си за инфлация заради възходящия подтик за увеличение на заплатите и растежа на цените в бранша на услугите, засилвайки възгледите в границите на BoJ, че прекратяването на нейната ултраразхлабена парична политика, в действие от 2016 година може да пристигна още през март.

В необятно предстоящо решение BoJ резервира овърнайт лихвените проценти на минус 0,1 % на последната си политическа среща през януари. Казуо Уеда, шефът на банката, предложи няколко намека по кое време тя може да увеличи лихвените проценти за първи път от 2007 година насам.

Една фина, само че значима смяна обаче се появи в тримесечния отчет за икономическите вероятности на BoJ, оповестен на по същото време като решението за ставката. В него BoJ добави нова ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР