Длъжностни лица от някои от най-задлъжнелите провинции и градове на

...
Длъжностни лица от някои от най-задлъжнелите провинции и градове на
Коментари Харесай

Задлъжнелите провинции на Китай се срещат с държавни банкери, за да обсъдят облекчаване на дълга

Длъжностни лица от някои от най-задлъжнелите провинции и градове на Китай се срещнаха с водещи държавни банкери в Пекин през последните дни, до момента в който ускоряват напъните си за предоговаряне на заплащанията по дълга на милиарди долари в пасиви, които заплашват да лимитират растежа на втората по величина стопанска система в света.

Китайските локални държавни управления натрупаха големи пасиви в продължение на десетилетие, подхранван от задължения строителен взрив. Въпреки че инфраструктурният подтик спомогна за стимулиране на растежа, доста локални държавни управления в този момент се борят с милиарди долари задбалансови задължения, задушавайки способността им да разпростират нови вложения и увеличавайки натиска върху стопанската система, до момента в който тя се бори да възвърне позициите си след пандемията.

В коридорите на годишната политическа среща в Пекин, известна като „ Двете сесии “, чиновници от провинциите Ляонин и Хъбей и град Тиендзин участваха в обширни полемики за дълга на високо равнище с водещи държавни банкери, съгласно двама...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР