Джулия Терзийска се класира за полуфиналите на сингъл на турнира

...
Джулия Терзийска се класира за полуфиналите на сингъл на турнира
Коментари Харесай

Терзийска е на 1/2-финал на сингъл, Каратанчева ще играе за трофея на двойки в Ираклион

Джулия Терзийска се класира за полуфиналите на сингъл на шампионата по тенис за дами на червени кортове в Ираклион (Гърция) с награден фонд от 25 хиляди $.

Терзийска отстрани Алина Василеску (Румъния) с 6:3, 7:6(2) след 111 минути игра.

Българката поведе с 5:2 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част осъществя поврат след ранно закъснение от 1:3 гейма.

С триумфа си тя си обезпечи 18 точки за международната класация и 1162 $, а идната й съперничка на следващия ден ще бъде Мирям Булгару също от Румъния.

Друга българка Лия Каратанчева се класира за първи път за край на двойки в шампионатите на Световната федерация ITF.
 
19-годишната Каратанчева и румънката Оана Гаврила избавиха мачбол и отстраниха поставените под номер 1 Лучия Багарич (Хърватия) и Мартина Колменя (Италия) с 6:0, 1:6, 12-10. Теу бяха на точка от отпадането при 9:10 точки в шампионския тайбрек, само че с три следващи разигравания стигнаха до триумфа.

Двете ще играят за трофея против четвъртите в схемата Лина Гьорческа (Република Серевна Македония) и Деа Харджелаш (Босна и Херцеговина).

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР