Джули Пауъл - жената, чиято история стои в основата на

...
Джули Пауъл - жената, чиято история стои в основата на
Коментари Харесай

Кулинарната блогърка, вдъхновила хитовия филм Джули и Джулия, почина на 49 г.

Джули Пауъл - дамата, чиято история стои в основата на кино лентата " Джули и Джулия " - е умряла ненадейно на 49-годишна възраст.

Съпургът ѝ оповестява пред New York Times, че повода за гибелта ѝ е сърдечен арест.

Пауъл става сензация в интернет през 2002 година, откакто си слага за задача да сготви всяка рецепта от книгата на Джулия Чайлд и разказва попаденията и неуспехите си в своя блог в продължение на няколко години.

Джулия Чайлд е известна ТВ водеща от 60-те години, възхвалявана за това, че е " разкрила очите " на американците за френската кухня.



Една година след гибелта на Чайлд - през 2005 година Джули Пауъл издава своята книга " Джули и Джулия: 365 дни, 524 предписания, една дребна кухня ", която бързо се трансформира в шлагер.

Историята ѝ беше приспособена във кино лентата с Ейми Адамс, Мерил Стрийп и Стенли Тучи, като донесе премия " Златен глобус " и номинация за " Оскар " на Мерил Стрийп в ролята на Джулия Чайлд

Пауъл става създател на кулинарни рубрики в New York Times, Bon Appetit и други, като е носителка на почетна тапия от френската готварска школа Le Cordon Bleu, която Джулия Чайлд посещава през 1950 година

Преоткриването на Джулия Чайлд продължава и до през днешния ден - през март 2022 година излезе сериалът на HBO Max " Julia ", който разказва по какъв начин американката трансформира телевизионната промишленост с готварското си предаване и разчупва стереотипното разбиране за качествата, които една жена би трябвало да има, с цел да се трансформира в звезда.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР