Джоушан (Китай). Корпорация Boeing Co откри в Китай своя първи

...
Джоушан (Китай). Корпорация Boeing Co откри в Китай своя първи
Коментари Харесай

Reuters: Boeing открива първия завод 737 в Китай в разгара на китайско-американската търговска война

Джоушан (Китай). Корпорация Boeing Co откри в Китай своя първи цех 737 в събота, оповестява Reuters .
Заводът е за довършителни действия и се прави оценка като стратегическа инвестиция в един от водещите пазари в света по продажби на Airbus, останали в сянката на комерсиалната война сред двете първи стопански сили.

Най-големият производител на самолети в света съобщи на китайския държавен въздушен транспортьор Air China първият от серията си най-продавани самолети клас 737, който е завършен в завода в Джоушан, на 290километра, югоизточно от Шанхай, по време на формалната гала в събота, на която са участвали висши представители на двете компании, на китайското държавно обмисляне, на авиационния регулаторен орган и стотици жители.

През 2017 година Boeing влага 33 милиона щатски $, с цел да получи мажоритарния дял в джойнт-венчър с китайската държавна самолетна корпорация COMAC, с цел да построи довършителния център, където ще се инсталират детайли от вътрешността на самолетите и ще се създава специфичното оцветяване, което е запазена марка за Boeing.
Базираната в Чикаго самолетостроителна компания се счита за експортьор номер едно в Съединени американски щати. Един от всеки четири създадени от нея самолети за цивилен цели през 2017 година е бил за потребителите в Китай, а азиатската страна е поръчала към този момент 7,700 нови самолета за идващите 20 години на обща стойност от 1.2 трилиона щатски $.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР