Джордж Клуни, Мерил Стрийп сред „най-добре печелещите“ актьори, даряващи за спешния фонд на SAG по време на стачка

...
Джордж Клуни и Мерил Стрийп направиха значителни дарения за спешния
Коментари Харесай

Джордж Клуни и Мерил Стрийп направиха значителни дарения за спешния фонд на Гилдията на екранните актьори – Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA), докато стачката на актьорите продължава.

В съобщение за новини в сряда се посочва, че с помощта на „някои от най-добре печелещите звезди на Холивуд“, фондацията SAG-AFTRA е събрала над 15 милиона долара и се готви да предостави помощ на актьори в съюза, изправени пред икономически затруднения в резултат на продължаваща стачка.

„В тази стачна акция имам късмета да мога да подкрепя онези, които ще се борят в дълга акция, за да устоят срещу Голиат“, каза Стрийп в изявление в сряда. „Ние ще застанем силни заедно срещу тези мощни корпорации, които се стремят да отнемат човечеството, човешкото достойнство, дори човека от нашата професия.“

Заедно със Стрийп и Клуни, Леонардо ди Каприо, Бен Афлек и Дженифър Лопес, Опра Уинфри, Джулия Робъртс, Дуейн Джонсън и други са направили дарения от 1 милион долара или повече за фонда, според съобщението.

Актьорът Кортни Б. Ванс, президент на фондацията, каза в изявление, че Джонсън е дал „историческо седемцифрено дарение“ и че Клуни и Стрийп „се активизираха с дарения от 1 милион долара, имейли и много призиви за действие, обединяващи другите да дадат щедро.”

Актьорите на SAG-AFTRA пикетират в Лос Анджелис по време на продължаващата стачка срещу холивудските студия. Актьори от SAG-AFTRA пикетират в Лос Анджелис по време на продължаващата стачка срещу холивудските студия. Майк Блейк/Ройтерс

„Ние сме готови да се върнем на масата и да сключим честна сделка с AMPTP“, каза Клуни в сряда, имайки предвид Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, организацията, представляваща големите студия и стриймъри.

Той добави: „Дотогава се гордея, че мога да подкрепя фондацията SAG-AFTRA и моите колеги актьори, които може би се борят в този исторически момент.“

Фондът е създаден, за да предоставя помощ на кандидати сред 160 000 членове на синдиката, които стачкуваха миналия месец, след като не успяха да постигнат сделка за нов договор с AMPTP. Членовете на SAG-AFTRA се присъединиха към Гилдията на американските писатели (WGA) на пикетите, които стачкуват от май.

CNN съобщи във вторник, че AMPTP е поискал WGA да се върне на масата за преговори в първите известни разговори от началото на стачката преди почти 100 дни, но все още няма планирани разговори със SAG-AFTRA.

„Нашата програма за спешна финансова помощ е тук, за да гарантира, че нуждаещите се изпълнители няма да загубят домовете си, имат способността да плащат за комунални услуги, да купуват храна за семействата си, да купуват животоспасяващи рецепти, да покриват медицински сметки и други“, каза Ванс .

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли, Мат Деймън, Хю Джакман, Арнолд Шварценегер и Никол Кидман също са допринесли за фонда с дарения от $1 милион или повече.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР