Джонсън твърди, че до края на преходния период ще договори

...
Джонсън твърди, че до края на преходния период ще договори
Коментари Харесай

Британският парламент одобри плана на Борис Джонсън за напускане на ЕС на 31 януари

Джонсън твърди, че до края на преходния интервал ще контракти комерсиална договорка с Европейски Съюз

" Сега ние сме една стъпка по-близо до завършването на Brexit ". Това разяснява английският министър председател Борис Джонсън, откакто Народното събрание утвърди неговия проект за напускането на Европейски Съюз на 31 януари. Депутатите гласоподаваха с 358 гласа " за " против 234 " срещу " за законопроекта за излизането от Европейски Съюз и в този момент ще последват спомагателни тридневни диспути на 7, 8 и 9 януари, написа Военновъздушни сили.

Законопроектът също по този начин не разрешава удължаването на преходния интервал оттатък 2020 година Джонсън споделя, че ще трансформира документа в закон в точния момент за крайния период за Brexit на 31 януари.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нова опасност от липса на договорка

Премиерът твърди, че до края на преходния интервал ще контракти комерсиална договорка с Европейски Съюз, само че съперниците му считат, че това време е прекомерно малко за такова комплицирано и всеобхватно съглашение. Забраната на удължаването на преходния интервал може да значи, че Англия ще напусне блока без договорка. Други пък споделят, че може да се подписа някакъв тип поетапно комерсиално съглашение с Брюксел, което да се доизглажда през идващите месеци и години.

Очакванията бяха, че законопроектът ще мине с лекост през Народното събрание, откакто консерваторите на Джонсън завоюваха болшинство от 80 места на парламентарните избори на 12 декември. В началото на парламентарните диспути министър председателят съобщи, че документът " подсигурява, че ние ще си тръгнем на 31 януари, и до този миг Brexit ще бъде приключен ".

Опозицията на лейбъристите

Лейбъристкият водач Джереми Корбин разяснява, че неприятното ръководство на Brexit от страна на държавното управление е парализирало политическата система и е разделило обществото. По думите му депутатите би трябвало да уважат резултата от референдума за Европейски Съюз през 2016 година " Но това не значи, че ние, като партия, би трябвало да изоставим главните си правила ", показва той.

И добавя: " Лейбъристите няма да поддържат този законопроект, защото оставаме уверени, че има по-добър и по-справедлив метод за тази страна да напусне Европейски Съюз. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР