Джонсън отново критикува Владимир Путин за агресията му в Украйна.

...
Джонсън отново критикува Владимир Путин за агресията му в Украйна.
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Украйна плаща цената за провала на Запада да разбере заплахата „Путин“

Джонсън още веднъж подлага на критика Владимир Путин за експанзията му в Украйна. Според премиера съветският президент би трябвало да се изтегли, да върне танковете и цялата бронирана техника назад и да се откри решение, което дава отговор на волята на украинския народ:

„ Мисля, че истината е, че по един значим аспект Путин към този момент се провали. Той не разбра с какво ще се сблъска, не схваща силата на съпротивата на украинците. Това, което прави, съгласно мен, е осъществяване на съществени военни закононарушения. Прави нещо, което не сме виждали на нашия европейски континент 80 години “.

Джонсън обаче упрекна и европейските страни, които одобриха Путин като част от европейската общественост, откакто анексира Крим през 2014 година. Тогава Западът изцяло се е провалил, като е показал недоумение към опасността, която съставлява съветският президент, разяснява Джонсън.

„ Сега Украйна заплаща цената за това “, добави английският министър председател.

Междувременно през вчерашния ден Борис Джонсън посети Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в опит да потърси по-широка коалиция против Путин и увеличение на доставките на нефт от двете водещи сили в ОПЕК във връзка на настъпващата енергийна рецесия вследствие на войната в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР