Джонсън, който напусна поста си през септември в резултат на

...
Джонсън, който напусна поста си през септември в резултат на
Коментари Харесай

Борис Джонсън изненадващо отиде в Киев, обеща подкрепа frognews.bg

Джонсън, който напусна поста си през септември вследствие на поредност от кавги, беше министър председател по времето, когато Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година и се опита да сложи Лондон в ролята на главен западен съдружник на Киев.

 

По време на пътуването си Джонсън посети Бородянка и Буча, предградията на украинската столица, които станаха нарицателно за зверства, когато съветските войски се насочиха към Киев в първата фаза на нашествието, преди да бъдат отблъснати.

" Мога да ви кажа, че Обединеното кралство ще се придържа към Украйна колкото дълго е належащо ", сподели Джонсън на кмета на Буча.

 

" Вие ще спечелите и ще прогоните всички руснаци от страната ви, само че ние ще сме до вас в дълготраен проект. И също по този начин ще желаеме да ви помогнем за възобновяване ", сподели Джонсън, говорейки посредством преводач.

 

Джонсън отхвърли догатките, че активността му в Украйна може да се преглежда като подкопаване на позициите на английския министър председател Руши Сунак.

Докато беше на поста си, Джонсън посети Киев няколко пъти и постоянно се е обаждал на Зеленски, напомня Ройтерс. Агенцията показва, че до момента в който във Англия към тогавашния министър председател се показваха скандал след скандал, той си  спечели необятна известност в Украйна, където стана прочут измежду популацията като   " Борис Джонсънюк ". 

 

В Киев Джонсън беше посрещнат персонално от Зеленски и редица високопоставени чиновници, в това число външния министър и шефа на президентската канцелария, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР