Джон Лансинг, президент и главен изпълнителен директор на NPR, обявява, че ще се пенсионира

...
Джон Лансинг, президентът и главен изпълнителен директор на NPR, който
Коментари Харесай

Джон Лансинг, президентът и главен изпълнителен директор на NPR, който ръководи магазина през пандемията от Covid-19, след като пое кормилото през 2019 г., ще се пенсионира до края на годината. Този ход идва само месеци след като радиото обяви значителен бюджетен дефицит и съкращения.

„По време на пандемията бяхме там, когато Америка се нуждаеше най-много от нас, съобщавайки истинска животоспасяваща информация, когато дезинформацията беше широко разпространена“, пише Лансинг в бележка до служителите на NPR.

През февруари Лансинг обяви чрез меморандум, че NPR ще съкрати персонала си с 10%, или около 100 служители, след като вече е намалил $14 милиона разходи, съобщи CNN по-рано. Компанията се бореше с „рязък спад“ на приходите от корпоративни спонсори на фона на несигурна икономика.

Лансинг ще остане на поста си, докато бордът на директорите не определи неговия заместник, за да осигури плавен преход, съобщи NPR в изявление.

„Всички сме безкрайно благодарни на Джон за неговото принципно и упорито лидерство през турбулентно време за NPR, нашата система и нашата нация“, каза Джеф Син, председател на борда на NPR, в изявление.

По време на работата на Лансинг в медийната организация, NPR беше призната с повече от 90 награди за журналистика и заздравени партньорства чрез мрежата на NPR. Изходът също увеличи разнообразието в цялата компания, най-вече на изпълнително ниво.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР